Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilino polje

I unuci Milorada Dodika u Zenici se slikali s Ronaldom

ronaldo hotel zenica
foto: Hotel Zenica

Portugalci su trijumfom u petak navečer na svom terenu rezultatom 3:2 protiv Slovačke, teoretski već osigurali plasman na EP pa večeras mogu biti opušteniji te isprobati neke igrače za nastup na EP-u

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine večeras protiv Portugala na Stadionu “Bilino polje” u Zenici igra meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prevenstvo 2024. godine, u kojem je pobjeda imperativ za zadržavanje izgleda za osvajanje drugog mjesta te direktan plasman na EP.

Novi selektor bh. tima Savo Milošević imao je u petak navečer u Vaduzu protiv Lihtenštajna uspješan debi na klupi “Zmajeva” (2:0), a nada se da će i večeras, pred punim tribinama zeničkog stadiona, prikazati dobru igru i ostvariti pobjedu.

Dolazak Portugalaca privukao je pažnju brojnih ljubitelja nogometa u našoj zemlji.

“Ronaldomanija” nastupila je od trenutka kada je planetarna fudbalska zvijezda najavila da stiže u Bosnu i Hercegovinu.

Veliki broj navijača sa transparentima dočekao je Portugalca na sarajevskom aeodrodmu, a iste scene dočekale su ga i u Zenici, gdje su izabranici Roberta Martineza stigli jučer u popodnevnim satima.

Zenički kuhari i ugostitelji zaduženi da fudbaleru gostiju ništa ne fali, a sudeći po fotografijama, 38-godišnjak će zadovoljno napustiti našu zemlju.

ronaldo hotel zenica
foto: Hotel Zenica

Sinoć su na društvenim mrežama Miralem Pjanić i Edin Džeko podijelili fotografiju svojih sinova sa portugalskom zvijezdom.

Fotografijom djece sa Ronaldom pohvalila se i Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika.

Gorica je djecu dovela u Zenicu, ušla u krug Bilinog polja te joj je pošlo za rukom da se mališani fotografišu sa slavnim Ronaldom.

Fotografije je podijelila na društvenim mrežama, a brojni navijači BiH komentarisali su joj da li će večeras navijati za BiH.

Portugalci su trijumfom u petak navečer na svom terenu rezultatom 3:2 protiv Slovačke, teoretski već osigurali plasman na EP pa večeras mogu biti opušteniji te isprobati neke igrače za nastup na EP-u.

U dosadašnjih pet međusobnih mečeva, Portugal je slavio u četiri, a samo je jedan okončan bez golova – 0:0. Portugal u međusobnim duelima ima omjer golova 11:2.

Večeras u istom terminu u okviru ove grupe J igraju i Island – Lihtenštajn te Luksemburg – Slovačka.

Tabela grupe J: Portugal 21, Slovačka 13, Luksemburg 11, BiH 9, Island 7 i Lihtenštajn 0 bodova.