Taj ludi svijet

ada bojana

Jedna od najpopularnijih plaža u Crnoj Gori ubuduće će biti samo za nudiste?

03/09/2021
Foto: Facebook

Radnici su u četvrtak uklonili ogradu koja je više od 20 godina dijelila plažu na dva dijela

Plaža na ulcinjskoj Adi Bojani ubuduće će vjerovatno biti dostupna samo nudistima. To je podgoričkim Vijestima potvrdio Bojan Đakonović, direktor Ulcinjske rivijere u okviru koje posluje nudističko naselje.

Radnici tog preduzeća juče su uklonili ogradu koja je više od 20 godina dijelila plažu na veći dio za nudiste i manji, rezervisan za “obučene” kupače.

“Vidjećemo još, ali vjerovatno više na plaži neće biti mjesta ni za koga osim za nudiste”, kazao je Đakonović.

Tako će Ada, nakon dvije decenije biti vraćena onim zbog kojih je i otvorena – nudistima.

Iz Morskog dobra Vijestima je potvrđeno da na kupalištu na Adi nije planiran dio rezervisan i za one koji nisu nudisti.

Ada je prve turiste ugostila 1973, kada je njemačka turistička agencija “Miramare” braće Halgat, koja se bavila isključivo naturističkim turizmom, uložila oko pola miliona maraka za izgradnju tkz. crnih vila sa oko 100 kreveta. Ubrzo je postalo jasno da to nije dovoljno, pa su izgrađene takozvane bijele vile i auto-kamp kada je na Adi moglo da ljetuje i do hiljadu i po turista. Na Adi se sve do 1987, kada je izgrađen most, dolazilo skelama. Početak ratova na prostorima bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog vijeka, označio je i kraj elitnog turizma na Adi – u predvečerje sukoba kamp je napustila posljednja grupa njemačkih nudista po nalogu svoje ambasade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.