Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

twitter

Ko je “general Moj te Gađo” koji je zbog Đokovića podnio ostavku

izmisljendi (1)

Vijesti o nevakcinisanom Đokoviću prate se danonoćno, sve se uzima kako se servira, situacija je permanentno na rubu ‘eskalacije’

“Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran”, legendarna je izjava Alberta Einsteina.

Realno, u svijetu živi puno više Forrest Gumpova nego što bismo očekivali, a uz manipulaciju medijima i ljudsku opterećenost svakodnevnim životom, pojedinca i mase možeš oblikvati po želji.

Pogledamo li dramu oko Novaka Đokovića i Australije, možemo se uvjeriti koliko su ljudi povodljivi i kako nas je lako zavesti.

Iako, objektivno, niko od nas nema neke koristi od toga hoće li prvi teniser svijeta igrati još jedan turnir ili ne, svi smo istrčali na barikade – od prašnjavih rudara, preko umjetnika i intelektualaca pa sve do lukavih političara.

Vijesti o nevakcinisanom Đokoviću prate se danonoćno, sve se uzima kako se servira, situacija je permanentno na rubu ‘eskalacije’. U takvoj gunguli junakom je postao i jedan izmišljeni lik – general Moit Egadio.

Naime, Đokovićev otac Srđan, držeći govore u kojima svojeg sina, među ostalim, uspoređivao s Isusom Kristom, izjavio je kako je zbog situacije u kojoj se našao njegov sin i “onoga što mu rade” – jedan australski brigadni general dao ostavku.

Da nije smiješno bilo bi tragično. Imaginarni general u međuvremenu postao i protagonist Twitter profila @MoitEgadio (čita se kao ‘moj-te-gađo’).

Neko je, naime, iz šale prvo postavio sliku glumca Stevea Carrella obučenog u vojnu uniformu iz serije “Space Force” te ispod njegove fotografije napisao da general podnosi ostavku radi neriješenog statusa Novaka Đokovića.

Kako to obično biva na Twitteru, masa je prihvatila šalu, pa je ubrzo general dobio vlastiti službeni profil.

“Odlučeno je, Australija će ući u Otvoreni Balkan ekonomsku i političku zonu. Hvala Srđanu Đokvidu na njegovoj podršci”, oglasio se “general”. Piše i kako ga je zvao neki Dragan Bjelogrlić koji želi snimiti film o njemu.

Moit Egadio postao je naglo aktivan na Twitteru, pa ga je u samo dva dana zapratilo preko hiljadu ljudi. A “đeneral” očito ima smisla za humor. Kaže kako je on stvarniji lik od Vulinove tetke iz Kanade.

“Tenis je jednostavna igra. Dva muškarca trče za loptom, a onaj s lažnom medicinskom dokumentacijom uvijek pobjeđuje”, napisao je general uz zastave Srbije i Australije, osvrćući se na činjenicu da viza Novaka Đokovića nije bila ispravno ispunjena.