Taj ludi svijet

150 pogrebnih preduzeća

Na “Grobarijadi” u Nišu se okupili pogrebnici sa Balkana: Neki smatraju da se enormno bogatimo

19/09/2022

Domaćin, pogrebnik Ivan Stanisavljević iz Niša, kaže da je cilj manifestacije bolje upoznavanje i razmijena iskustava kolega

Na druženju pogrebnika s Balkana – jedanaestoj “Grobarijadi” ove godine održanoj u Nišu, okupilo se oko 200 predstavnika iz 150 pogrebnih preduzeća iz Hrvatske, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Severne Makedonije.

Nakon cjelodnevnog druženja vlasnika preduzeća za prodaju pogrebne opreme u jednom od niških restorana, gosti su se zasladili tortom koja je iznijeta uz vatromet i zvuke “Posmrtnog marša“, a dio dekoracije bili su i vještačka magla i glogov kolac.

Domaćin “Grobarijade“, pogrebnik Ivan Stanisavljević iz Niša, kaže da je cilj manifestacije bolje upoznavanje i razmijena iskustava kolega.

“Cilj je da ostvarimo saradnju, da jedan dan u godini imamo i mi oduška. Mi 365 dana imamo samo sahrane, jedan dan u godini želimo i mi da se opustimo“, kaže Stanisavljević.

U posao je ušao prije 25 godina i sada ga predaje sinu. Kaže da, iako mnogi misle drugačije, pogrebnici osećaju tugu sa porodicama koje izgube svoje bližnje.

Isto naglašava i njegov kolega Radiša Mihajlović.

“Neki smatraju da se enormno bogatimo, a ne shvataju da mi radimo 24 sata svakog dana i da smo saučesnici tog bola. I mi smo ljudi, osjećamo i tugu i bol sa porodicom koju uslužimo. Nikog ne vučemo za rukav da kupi kovčeg od hiljadu ili dvije hiljade eura, sami biraju, sami postavljaju uslove“, govori Stanisavljević koji je već u penziji, a firmu je prepustio sinu.

Glavna atrakcija na sinoćnjem događaju bila je torta u obliku mrtvačkog kovčega duga skoro metar i po.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.