Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon razvoda od Putinove kćerke zbog starlete ostao bez pola bogatstva

nintchdbpict000380795307

Dosta misterije okružuje priču o razvodu Putinove kćerke Jekaterine Tihonove (31) i ruskog “najmlađeg milijardera” Kirila Šamalova (35), ali se sumnja da se dogodio početkom 2017. godine, nakon što je on započeo vezu sa ruskom starletom i bivšom manekenkom Žanom Volkovom, piše “The Sun”.

Prema navodima, Šamalov je razvodom izgubio skoro polovinu svog bogatstva (oko 400 miliona funti), a skandal je otkriven kada je ona uslikana dok “zaljubljeno” pleše sa misterioznim muškarcem na proslavi za Dan zaljubljenih prošle godine. Lice muškarca je namjerno prekriveno ilustracijom emotikona koji se smješka, ali on je i pored toga veoma podsjećao na Šamalova. Ipak, ni on, ni ona nisu željeli da komentarišu navode medija.

Kremlj inače ima politiku da odbija da diskutuje o bilo čemu vezanom za porodicu ruskog predsjednika, pa tako odatle nikada nije stigla ni potvrda da se Jekaterina udala 2013. godine.

Putinova nasljednica

Osim kao kćerka Vladimira Putina, ona je javnosti poznata i po plesnim tačkmičenjima na kojima je učestvovala. Ujedno, postoje i određeni navodi da je Putin priprema kao potencijalnog nasljednika za 2024. godinu.

Putinov bivši zet

Tihonova se udala za Šamalova na raskošnoj ceremoniji u odmaralištu “Igora skaj resort” u Sankt Peterburgu tokom koje su se i vozili tradicionalnom kočijom koju su vukla tri bijela konja.

Svim gostima je naloženo da ne govore o vjenčanju, a nije bilo ni zvaničnog saopštenja jer Putin ne dozvoljava diskusije vezane za njegovu porodicu.

Svakako, brak je lansirao Šamalova do statusa milijardera, ali ključno je bilo novo povjerenje koje mu je dato kao članu porodice ruskog predsjednika.

Bivša manekenka Žana Volkova

“The Sun” još navodi da se vjeruje da je pred svadbu dobio i 4,3 posto udjela gasnog giganta “Sibur”, kao i da su anonimni izvori saopštili da je u aprilu prošle godine bio primoran da odbaci svoj procenat. Pojedine navode su demantovali ljudi bliski Šamalovu.

Ipak, njegovo bogatstvo je u 2017. godini procjenjeno na oko 1.3 milijarde dolara (910 funti), dok prema skorijoj procjeni Bloomberga ono sada iznosi 800 miliona dolara (561 milion funti).