Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napravio štit Kapetana Amerike koji zapravo radi

kapetan amerika

Marvelov superjunak Kapetan Amerika inspirisao je YouTubera pod imenom Hacksmith da napravi poprilično impresivnu i funkcionalnu repliku Kapetanovog popularnog štita, prenosi Business Insider.

Hacksmith je inženjer koji je poznat po svojim projektima u kojima, između ostalog, gradi replike opreme poznatih superjunaka poput Wolverinea, Iron Mana, Batmana , a sada i Kapetana Amerike.

Nakon gledanja filma Osvetnici 2: Vladavina Ultrona, Hacksmith se prvi put odlučio na gradnju Kapetanovog štita, a po dolasku filma Kapetan Amerika: Građanski rat, odlučio je provesti svoju ideju u djelo.

U Marvelovim filmovima štit je Kapetanu Amerika praktično jedino oružje; može ga baciti i privući natrag na svoju ruku, a sličnu stvar postigao je i Hacksmith zahvaljujući jakim elektromagnetima koji se montiraju na ruku.

U opisu videa se navodi da svaki elektromagnet proizvodi 72 volta što omogućuje da svaki od njih podigne težinu od 720 kilograma, dok oba elektromagneta zajedno podižu teret težine od oko 1400 kilograma.

Doduše, elektromagneti ne mogu privući štit na udaljenosti kao onaj u filmu te mogu biti uključeni tek tri minute jer se inače pregrijavaju i postaju beskorisni, ali štit zbog toga nije ništa manje genijalan.