Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

statue jutros nema

Nestao Bruce Lee iz Mostara!

bruce lee mostar
FOTO: Bljesak.info

Već prve noći nakon što je postavljen nestale su nunčake

Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea iz za sada nepoznatih razloga uklonjena je iz mostarskog parka Zrinjevac. Bljesak.info saznaje da Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar.

Iz MUP-a HNK za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju.

Spomenik junaku mnogih sretnih djetinjstava, žilavom kung fu majstoru – Bruce Leeju, čovjeku koji nije niti Hrvat, niti Bošnjak, a ni Srbin postavljen je u parku Zrinjevac u novembru 2005. godine.

bruce lee mostar
FOTO: Fena

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su nunčake. Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Leejev kip, umjetničko djelo Ivana Fijolića. Popravak kipa uradio je mostarski akademski kipar Željko Marić.

Nakon sedam i po godina Bruce Lee ponovno je vraćen u park. No sada je nestao cijeli kip.

bruce lee mostar
FOTO: Bljesak.info

U julu 2003. godine čelnici nevladinog udruženja “Urbani pokret – Mostar”»” na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Bruce Lee-ju u Mostaru i pozvali likovne umjetnike da ponude svoja rješenja. Nakon što su je prenijeli lokalni mediji, vijest se munjevito proširila cijelim svijetom, prenijeli su je najveće i najmoćnije medijske kuće.