Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arizona

Od gomile dlaka nisu znali jesu li našli psa ili mačku: “Treba kazniti bivšeg vlasnika”

pasmacka

Prošle sedmice spašena je životinja koja je lutala po ulici, nisu bili baš posve sigurni je li to pas, mačka, ili neko drugo stvorenje

Zaposlenici arizonskog skloništa za životinje pokupili su hrpu dlake ne znajući točno ni koju životinju imaju.

Ošišali su je i tako skinuli četvrtinu njene težine te otkrili macu koja je udomljena za samo dva dana.

Kad su članovi Arizona Human Societyja, neprofitne organizacije koja spašava napuštene životinje s ulice, prošle sedmice spasili životinju koja je lutala po ulici, nisu bili baš posve sigurni je li to pas, mačka, ili neko drugo stvorenje. Bila je to hrpetina dugačke i jako zapetljane dlake. No, odlučili su pomoći.

Ispod gotovo kilograma zapetljane dlake otkrili su, što je bila oko četvrtina njene ukupne težine, otkrili su jako lijepu mačku, kojoj su dali ime Fluffer. Maca je doslovno uživala tokom procesa preobrazbe.

Samo dva dana kasnije, pokazalo se da je to prekrasna i umiljata četverogodišnja mačka, kojoj su ubrzo pronašli i novi dom. No, prije toga, njena je priča objavljena na Facebook stranici udruge.

– Kad je Julie odgovorila na poziv da dođemo po životinju, nije bila posve sigurna o kojoj je životinji zapravo riječ, tako je Fluffi izgledala – pišu volonteri.

Iz Udruge se pitaju mogu li pronaći bivšeg vlasnika mace, te ima li šanse da on bude kažnjen, budući da je maca lutala bez ogrlice i očito niko o njoj nije brinuo.

Ostavljena je na cesti da se brine sama za sebe, kažu u udruzi te ističu kako imaju jako puno životinja sa sličnom sudbinom.