Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Organiziraju lažna vjenčanja za parove koji se ne žele vjenčati

falsa-boda1

Argentinska firma za organiziranje evenata, Falsa Boda, odlučila se baviti organizacijom lažnih vjenčanja.

Firmu je osnovala grupa prijatelja koja je shvatila da odbojnost prema vjenčanjima kod 20-godišnjaka i 30-godišnjaka pokazuje kako veliki broj mladih ljudi nikada nije prisustvovao nečijem vjenčanju.

Upravo iz tog razloga Falsa Boda je počela organizirati lažna vjenčanja koja vjerno imitiraju ona prava, a na taj način žele svima koji nikada nisu bili na vjenčanju pokazati kako ono izgleda. Gosti biraju mjesto na kojem će se vjenčanje održati, a moraju se pridržavati određenih smjernica i stila oblačenja.

Vjerna kopija pravog vjenčanja

Naime, par koji prisustvuje lažnom vjenčanju mora pred okupljenima izgovoriti zavjete, na vjenčanju svira bend, a okupljeni gosti su plaćeni da budu tamo.

20150713123528_falsa_boda

Jedan od osnivača Falsa Boda, Mauro De Girolamo, rekao je za BuzzFeed kako su se lažna vjenčanja svidjela mnogima, a iz firme također razmišljaju o širenju na globalno tržište.

Međunarodno iskustvo u Moskvi

“Jednom je grupa mladića došla u Falsu Bodu. Stigli su dan prije proslave i pravili se da slave lažnu momačku zabavu. Oni su odabrali lažnog mladoženju, išli su od kafića do kafića i cijelu noć se zabavljali”, navodi De Girolamo.Svoje prvo međunarodno iskustvo s organiziranjem lažnog vjenčanja Falsa Boda je doživjela 2014. godine u Moskvi.

“Otišli smo tamo jer je sestra jednog našeg partnera bila profesionalna plesačica tanga i nastupala je u Moskvi. Rekla je vlasniku plesne dvorane čime se bavimo, a njemu se to svidjelo”.