Taj ludi svijet

Otac snimljen kako baca tek rođenu kćerkicu u kontejner (VIDEO)

22/01/2018

U Kini je otac bacio tek rođenu kćerkicu u kontejner, navodno, zato što je mislio da je neizlječivo bolesna.

Šokantan slučaj dogodio se prošlog ponedjeljka u kineskom gradu Xuanwei (provincija Yunnan Daily), a otac je uhvaćen zahvaljujući tome što ga je kamera snimila na djelu.

Na snimku se vidi kako muškarac u crvenoj majici i papučama nosi nešto u ruci, a u sljedećem trenutku baca zamotuljak u kontejner. Poslije toga stavlja ruke u džepove pantalona i polako odlazi, kao da se ništa nije desilo.

Blago hipotermičnu bebu našla je starija žena, umotala je u maramu i obavijestila policiju, koja je pregledala snimak i brzo našla djetetove roditelje.

Tokom saslušanja su saznali da je majka bila u osmom mjesecu trudnoće kada se djevojčica rodila, a prije toga nijednom nije bila na pregledu, izvještavaju britanski mediji, pozivajući se na kineski informativni portal Yunnan Daily.

Otac je ispričao da mu se djevojka iznenada požalila na bolove u stomaku i da je ubrzo potom rodila dijete u dnevnoj sobi.

On je novorođenče stavio na krevet i pobrinuo se za djevojku, saopštava policija.

https://www.youtube.com/watch?v=oSK9dfe3KUs

Tek dva sata kasnije pogledao je bebu, koja je bila poplavila, pa je zaključio da je neizlječivo bolesna i da neće preživjeti.

Ljekari su, međutim, konstatovali da je zdrava, pa će nakon detaljnijeg pregleda biti povjerena na brigu nadležnim ustanovama.

Otac je uhapšen, a njegova djevojka oslobođena uz kauciju.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.