Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokušao prodati predsjednika države na eBayju

Ebay

Anonimni korisnik eBaya sa nickom dr_motown pokušao je u srijedu na toj čuvenoj internet platformi da proda egipatskog predsjednika Abdela Fattaha al-Sisija.

Naime, dr_motown je dobio ponudu vrijednu sto hiljada dolara, ali na njegovu žalost, u međuvremenu su se umiješali administratori stranice koji su oglas obrisali.

Zainteresovani su za al-Sisija mogli da se nadmeću sve do sljedeće srijede, 3. marta, pa se može reći da bi egipatski predsjednik do tada postigao još povoljniju cijenu budući da je interes bio ogroman (u samo nekoliko sati preko stotinu ljudi je poslalo ponude).

Dr_motown je al-Sisija na eBayju opisao kao malo korištenog feldmaršala i doktora humanističkih nauka s vojnom pozadinom, kupcu je obećao besplatnu dostavu, ali je i napomenuo kako eventualno vraćanje robe ne dolazi u obzir.

“Molim vas, kupite ga kako bi Egipat stekao političku i ekonomsku nazavisnost”, napisao je al-Sisijem očigledno nezadovoljan Egipćanin, čiji je oglas očigledno bio reakcija na govor predsjednika objavljen na državnoj televiziji samo koji sat ranije.

Tokom obraćanja naciji je, al-Sisi zaista izjavio kako bi se prodao kada bi znao da će to pomoći egipatskoj ekonomiji.