Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobio zatvorsku kaznu

Postavila skrivene kamere pa ostala u šoku kad je vidjela šta joj muž radi

maxresdefault

Therese se odselila i obavijestila svog advokata za razvod o otkriću čim je vidjela na snimci Briana kako miješa pilule s kafom

Muškarac u Michiganu nedavno je dobio iznenađujuće blagu zatvorsku kaznu nakon što je proglašen krivim da je u više navrata ženi ubacio velike doze tableta za spavanje u kafu.

Therese Kozlowski zatražila je rastavu od svog supruga u junu 2018. godine, no nastavili su živjeti u istoj kući. Zapravo, on joj je pripremao kafu svaki dan, što je koristio kao priliku da joj unutra kriomice ubacuje opasne doze difenhidramina, antihistaminika koji se uglavnom koristi za liječenje alergija i nesanice.

Naravno, Theresa je to saznala tek nakon što je postala sumnjičava, zbog čega je postavila skrivene kamere po kući da vidi šta Brian smjera. Na šokantnoj snimci koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se muškarac koji drobi nekoliko tableta i ubacuje ih u kafu svoje žene.

Therese se odselila i obavijestila svog advokata za razvod o otkriću čim je vidjela na snimci Briana kako miješa pilule s kafom. Policija je uspjela zaplijeniti posljednju kafu koju je napravio za nju i otkrili su da je sadržavala 127 mililitara difenhidramina, vrijednosti oko osam tableta. Žena je rekla da je postala sumnjičava kad je iskusila čudne simptome nakon suprugove kafe, poput umora, mučnine i zamagljenog vida.

Suočen s neoborivim dokazom svog zločina, Brian Kozlowski se nije izjasnio protiv optužbi za trovanje pića, za što je maksimalna kazna u američkoj saveznoj državi Michigan 15 godina zatvora. Umjesto toga, on je tražio izgovore, poput činjenice da mu je bilo teško u životu kad je to napravio.

Tužitelj Eric Smith tražio je minimalnu kaznu od 19 mjeseci zatvora, čime bi Kozlowski vjerovatno bio zadovoljan, ali dobio je neočekivani dar od suca, piše Oddity Central. Naime, proteklog četvrtka, zbog opetovanog trovanja supruge, Brian Kozlowski osuđen je na pet godina uvjetno i zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana koju može izdržavati i vikendima. Očigledno, tužitelji nisu bili sretni presudom.

“Sud se činio više usredotočenim na osiguranje slobode i sposobnosti okrivljenika za daljnji rad od žrtve i njene sigurnosti”, rekao je tužitelj Eric Smith. “Zabrinjavajuće je pomisliti da neko ko počini takav nesmotreni zločin, dovodeći svoju suprugu i tolike druge ljude u opasnost, može proći s tako laganom kaznom.”

“Ne biste smjeli napraviti zločin za koji se u zatvor ide na 15 godina i onda kaznu izdržavati vikendima”, dodao je Smith. “Meni je to nevjerovatno.”