Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povučene iz prodaje: U jagodama pronašli igle za šivenje

jagode

Igle za šivenje pronađene su u jagodama u još dvije australijske države, nakon ranijih slučajeva prošle sedmice, koji su natjerali supermarkete u Australiji da iz prodaje povuku jagode nekoliko proizvođača, a uzgajivače da bace voće usred sezone uzgajanja.

Iz policije je saopšteno da su muškarac iz Zapadne Australije i djevojka iz Južne Australije prijavili da su u posljednja dva dana pronašli igle unutar jagoda.

Vjeruje se da se igle nalaze u jagodama sedam proizvođača, a vlasti građanima savjetuju da prije jela rasijeku jagode.

Komesar policije u Queenslandu Ian Stewart rekao je novinarima da nije poznato da li je u incident umiješana jedna osoba ili više njih, te da je potrebno vrijeme kako bi se ispitao čitav lanac dobavljača.

Potrošači u Queenslandu prvi su prijavili da su pronašli igle u jagodama.

Policija Južne Australije savjetovala je javnost da provjerava pakovanja jagoda brenda “Malls Blake Lable”, nakon izvještaja o igli koja je juče pronađena u jednoj od jagoda u pakovanju.

Iz policije navode da nema izvještaja o povredama potrošača.

Ausralijski zdravstveni zvaničnici upozorili su u petak, 14. septembra, stanovnike Australije da prije upotrebe presijeku svježe jagode koje kupe, nakon što je nekoliko ljudi pronašlo igle za šivenje skrivene unutar voća.

Upozorenje je izdato nakon što je jecan korisnik Facebooka na svom nalogu napisao da je njegov 21-godišnji prijatelj osjetio jake bolove u stomaku.

Jedan devetogodišnji dječak prevezen je u bolnicu nakon što je zagrizao jagodu u kojoj se nalazila igla, ali je nije progutao, javio je BBC.