Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pregazio ga kombajn: Mojih 160 kilograma spasilo mi je život

zvonko_kombajn

Zvonku Zagrađaninu iz Vrbe kod Kraljeva (Srbija) točak kombajna prešao je preko tijela dok je pokušavao da ga pokrene, nakon što je mašina stala u polju. Točak mu je prešao preko lijevog ramena i stomaka, a preživio je, kako sam kaže, samo zahvaljujući svojoj težini od 160 kilograma.

Zvonko je toga dana kombajnom brao kukuruz u polju, ali je on usljed kvara stao. Zbog toga je Zvonko morao da legne ispod jedanaest tona gvožđa kako bi pokušao da otkloni kvar i slučajno ga je pokrenuo.

– Trenutak nepažnje bio je dovoljan da rukom slučajno pokrenem agregat. Kombajn je tada krenuo i točak mi je prešao preko tijela. Prvo preko lijevog ramena, stomaka i onda preko kuka. Nisam znao šta me snašlo, a da nije bio moj šurak u kabini da ga zaustavi, freza bi naišla ne mene i cijelog bi me isjekla – kazao je Zvonko u svojoj ispovijesti za beogradski Blic.

Osim par rebara koja su stradala, ugnječenja i podliva po cijelom gornjem dijelu tijela, Zvonko nije zadobio nijednu težu povredu. Više posla imali su medicinski radnici koji su teškom mukom uspjeli Zvonka da ubace u vozilo saniteta.

– Trojica muškaraca su morala da me unesu u vozilo hitne pomoći koje je došlo iz Vrnjačke Banje. Odvezli su me u Kraljevo, a onda se i tamo dogodila jedna pomalo komična situacija. Nisu mogli da me ubace na skener zbog moje mase. Rekli su mi da me od unutrašnjeg krvarenja i preloma, spasila moja težina i salo – ispričao je Zvonko.