Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijateljice zbog ljubomore četiri sata mučile tinejdžerku

mucenje34

Četiri drugarice iz škole uhapšene su u Brazilu nakon što je na vidjelo izašla snimka kako muče 14-godišnju djevojčicu. Mučenje su snimale svojim mobilnim telefonima.

Naime, tinejdžerke u dobi od 13 do 16 godina, iskopale su za 14-godišnjakinju grob, u koji su je odvukle, te udarale štapom i malom mečtom po glavi i tijelu.

Pretučena tinejdžerka uspjela je pobjeći nakon skoro četiri sata mučenja. Iskoristila je priliku dok su njene mučiteljice otišle da se operu od krvi, te je potražila pomoć od mještana. Policija je uvjerena da su osumnjičene skovale plan kako da je ubiju.

Snimke mučenja policija je pronašla na mobitelu jedne od četiri tinedžerke koje su uhapšene u Trinidadeu, gradu u središnjoj brazilskoj državi Goias.

Prema riječima napadnute tinejdžerke, namamljena je tako što su je pozvali na zabavu.

– Čim sam došla počele su me udarati. Zavezele su me i pokazale gdje ću biti ukopana. Onda su me zbole i stavile u rupu u zemlji. Mislila sam da ću umrijeti, kazala je žrtva.

Šef policije Renata Vieira rekao je da su prijateljice iz škole organizirale proslavu rođendana uz pomoć 15-godišnjeg dečka jedne od napadačica.

– Tinejdžerke koje smo uhapsili kazale su da se žrtva počela viđati s tim dečkom. Ljubomora je glavni motiv napada, rekao je Vieira.

Jedna od uhapšenih priznala je da su je pokušali ubiti, te su jako ljute jer je žrtva uspjela pobjeći.

Mlade djevojke su suočene sa optužbama za mučenje i pokušaj ubistva, ali zbog svoje dobi očekuje se da će biti osuđene na tri godine boravka u ustanovi za mlade prestupnike.

https://www.youtube.com/watch?v=40Ik7al5mpM