Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripiti starac dobacivao djevojci “ku**o”, pa sad tuži mladića zbog povreda

B-8k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWVRNN01EQV8vYTM0MWQ4MzczMjM2ZWEwNDVkZTVjOTcyZTMxN2Q2YzQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Vikao joj je “ku*vo”, dobacivao da će je “ubiti” i “zaklati”. Uplašena je bježala od njega 500 metara, pa je pozvala dečka. Zato je on i reagovao kako je reagovao.

Ovako za “Blic” tvrde prijatelji Marka Stevanovića (27) mladića koji je u ponedeljak BMW-om presreo starca Mišu Očovaja (73), nokautirao ga i ostavio ga da leži na putu. Snimak ovog incidenta ubrzo je objavljen na YouTubeu i podigao je buru na društvenim mrežama. Stevanović se nakon što je video da je snimak napada dospio na društvene mreže sam pozvao policiju i prijavio se. On je danas uhapšen, tužilaštvo je odlučilo da protiv njega pokrene pretkrivični postupak i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

“Blic” je uspio da stupi u kontakt i sa porodicom djevojke Marka Stevanovića, kojoj je navodno Očovaj dobacivao na ulici poslije čega je mladić reagovao, ali ni ona, kao ni njena majka i baka nisu bile raspoložene za priču.

– Marko je dobar mladić i imat će svu našu podršku. Žao mi je što su ga mediji osudili, a da nisu istražili cijelu priču – kratko je kazala za “Blic” Nada M, baka Markove djevojke i dodala da je njena unuka spremna da sve ispriča policiji.

Mještani Stare Pazove koji poznaju Marka Stevanovića imaju samo riječi hvale za njega.

– Marko nikada nije bio problematičan. Nema ni prekršaja. Uzoran je mladić, radan. Ne puši, ne pije, trenira – kazali su Markovi poznanici.

On i djevojka A. M, studentkinja, kako “Blic” saznaje, u vezi su dvije godine. I djevojka, koja je inače dijabetičar, bavi se sportom, ljeti trči a zimi je u teretani.

– U ponedjeljak je bio rođendan baki Markove djevojke, ali je ona prije proslave otišla da trči. Navodno ju je Očovaj pratio na biciklu, bio je pijan. Priča se i da je pokušao da je uhvati, vikao joj “kurvo” i “zaklaću te”, “ubiću te” i da je ona uplašena bježala od njega i to 500 metara. Poslije je pozvala mladića koji je reagovao tako kako je reagovao. Nažalost, sada će on da odgovara umjesto onaj koji je spopadao djevojku – naveli su Markovi poznanici.

https://youtu.be/y4qKmWEEE24

Kako su dodali, i Stevanovićevu majku su prije dve godine napali na ulici.

– Markovu majku su prije dvije godine na ulici dvojica muškaraca pokušala da uguraju u automobil, ali se ona, zahvaljujući svojoj građi, oduprjela. Vjerovatno je da je i zbog toga smatrao da mora da zaštiti djevojku ako je neko progoni i dobacuje – naveli su njegovi poznanici.

Komšije: Miša “voli da popije”

U komšiluku Miše Očovaja kazali su da on “voli da popije”. Ipak, u Pazovi se jučer čulo i da je prije dvije godine učestvovao u jednom incidentu, kada je, navodno, pijan dobacivao i pokušao neprimjereno da uhvati jednu djevojku.

Sarac: Popio sam dva, tri piva, ali nisam dobacivao 

– Čuo sam iz medija da je mladić uhapšen. Ja ga ne poznajem, nije iz našeg kraja – kazao je za “Blic” Mišo Očovaj, na čijem licu se još vide tragovi batina. Ispod oba oka ima podlive, a dok stoji na kapiji, pokazuje da ga bole i ramena i ruka, koje je kako napominje “sigurno povrijedio prilikom pada”.

Sjećam se da sam vozio bicikl Šafarikovom ulicom, a onda se zaustavio automobil i iz njega je istrčao mladić. Viknuo je “Stani!”, a onda upitao: “Zašto si dobacivao mojoj djevojci?” Ja sam pitao kojoj djevojci, a on je rekao “ovoj u kolima”, i poslije toga se ničeg ne sjećam – ispričao je Mišo za “Blic”.

Na pitanje da li je tog dana možda pio, jer je navodno Stevanović rekao da je bio pijan, Očovaj priznaje da je jeste.

– Popio sam dva, tri piva u komšiluku, ali do podneva, poslije toga nisam više pio. Ja imam 73 godine, nikada ne dobacujem ženama i djevojkama, to bi bilo sramota – rekao je on i dodao da je dao izjavu policiji i angažovao advokata.