Taj ludi svijet

Portugal

Rodila se beba bez lica, liječnik roditelje uvjeravao da je sve u redu

24/10/2019

Prema najnovijim informacijama, dječak je bio živ i desetak dana nakon porođaja, a njegovi su roditelji protiv liječnika uložili pritužbu zbog "grube nepažnje"

Tragičan slučaj početkom je ovog mjeseca šokirao Portugal. Naime, Portugalka javnosti poznata tek kao Marlene rodila je Rodriga, sinčića s teškim urođenim abnormalnostima. Naime, on nema ni oči, ni nos, a dio lobanje mu se nikad nije razvio.

Ono što je problematično u cijelom slučaju, piše portugalski tabloid Correio da Manhã, je to da je majka nekoliko puta prošla sva moguća ispitivanja i snimanja i svi su je uvjeravali da će roditi zdravo dijete. No, nažalost, Rodrigo je rođen s takvim urođenim abnormalnostima je svaki novi dan koji proživi pravo čudo.

Tri ekografije Marlene je obavila u klinici Ecosado, a dodatnu 5D ekografiju u jednoj drugoj klinici. Tamo su joj rekli da bi dijete moglo biti rođeno s malformacijama, ali liječnik u Ecosadu ju je i dalje uvjeravao da je sve ok.

O koliko se teškim abnormalnostima radi, Rodrigovi su roditelji postali svjesni tek kad su im to po porođaju objasnili liječnici koji su im napomenuli da će beba vjerojatno poživjeti tek nekoliko dana.

Prema najnovijim informacijama, dječak je bio živ i desetak dana nakon porođaja, a njegovi su roditelji protiv liječnika uložili pritužbu zbog “grube nepažnje”.

Ono što je dodatno zgrozilo javnost je činjenica da su protiv istog liječnika podignute već četiri pritužbe, a 2011. godine mu se, pišu portugalski mediji, dogodila ista situacija kao i s malim Rodrigom.

Klinika u kojoj se Rodrigo rodio pokrenula je i internu istragu, a roditelji su dječaka odveli u drugu bolnicu, ‘nadajući se čudu’.

Neuropedijatri su im pak rekli da nade za dječaka jednostavno nema. Osim činjenice da je rođen bez očiju, nosa i dijela lobanje, dječak je rođen i s teškim oštećenjima mozga.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.