Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uz pomoć YouTube tutorijala izgradila kuću vrijednu pola miliona dolara

cara-brookins

Cara Brookins samohrana je majka četvero djece i žrtva porodičnog nasilja koja je odlučila promijeniti život svoje porodici iz temelja – i to doslovno.

Cara je prije devet godina napustila muža koji ju je zlostavljao i s djecom se preselila u manju kuću dok se ne snađu. Sanjala je o tome da za svoju djecu kupi porodičnu kuću, ali znala je da nema dovoljno novca za to.

Zbog toga je odlučila kuću izgraditi potpuno sama. Digla je manji kredit i kupila zemlju, pogledala mnoštvo YouTube tutorijala o gradnji kuće te krenula.

“Svi su mislili da sam luda. Ali nije bilo drugog izlaza iz naše situacije nego da napravimo nešto ogromno. I nisam ni u jednom trenutku pomislila da nećemo uspjeti”, napisala je na svom blogu.

Uz pomoć svoje djece i nekolicine prijatelja, Cara je krenula u izgradnju.

“Skrivali smo na početku da sami gradimo kuću, bilo nas je sram, žrtve porodičnog nasilja uglavnom osjećaju sram”, otkrila je.

Počeli su od ničega, radili u zemlji i blatu i na kraju uspjeli izgraditi kuću s pet spavaćih soba, tri parking mjesta, skladištem te čak i kućicu na drvetu na dva sprata. Imanje su nazvali Inkwell Manor.

Cara je o svojoj nevjerovatnoj priči napisala i knjigu koja je veoma prodavana.

“Ova kuća je izgradila našu porodicu”, zaključila je.