Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedmogodišnjak uhapšen jer je izudarao učiteljicu (VIDEO)

djecak haps

Sedmogodišnji dječak uhapšen je i priveden u lisicama nakon što je u osnovnoj školi oborio učiteljicu na pod udarivši je šakom u leđa i nastavio je udarati na podu.

Video prikazuje kako dječaka ruku svezanih lisicama policija okruga Miami-Dade na Floridi privodi u lokalnu bolnicu na ispitivanje.

Roditelji dječaka bili su zaprepašteni i pružili podršku svom sinu. Otac Rolando Fuentes izjavio je kako je apsurdno da policija privodi dijete od sedam godina i smatra ga opasnim po okolinu.

Navodno je učiteljica dječaka ružila jer se igrao s hranom, a ovaj je na to odgovorio udarcem šakom u leđa, a kada je u pomoć pritrčao još jedan član učiteljskog osoblja, i njega je napao.

Nakon nekog vremena dječaka su savladali, a nakon što je odveden kod direktora škole, po njega je došla policija i odvela ga.

Nakon brojnih kritika zbog hapšenja maloljetnog djeteta, policija Miami-Dade okruga objavila je kako protokolarno mora u lisicama odvesti sve osobe koje transportuje na drugu lokaciju zbog sigurnosti policajaca i svih prisutnih.