Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Silovala ga dok je bio njen 12-godišnji učenik, danas su u braku

mary3

Mary Kay Letourneau, učiteljica koja je osuđena za silovanje 1997. godine, i njena žrtva, Vili Fualaau, koji je u vrijeme silovanja imao 12 godina, već 10 godina su u braku i odlučili su da prvi put javno progovore o svom zajedničkom životu i neobičnoj priči.

Fualaau, koji sada ima 31 godinu, u intervjuu stanici ABC rekao je da se kao tinejdžer borio s depresijom, ali da brak smatra “velikim olakšanjem” u životu. Mary Kay Letourneau, s druge strane, kaže da želi ponovo da se vrati pozivu učiteljice i da svoje ime skloni sa spiska seksualnih prestupnika.

Njih dvoje su se vjenčali 2005. godine, a bivša učiteljica kaže da njen odnos s bivšim učenikom nije onakav kako su ga opisali mediji u vrijeme silovanja.

mary22233

– Postoji priča o nama koja ima svoj život, ali to nije naša priča – rekla je ona.

Letourneau je bila 34-godišnja učiteljica u Seatleu, kada je silovala Fualaaua, koji je tada bio njen 12-godišnji učenik. Ona je bila udata i imala je četvoro djece, a ostala je trudna s Fualaauaom. Na suđenju je priznala krivicu.

Učiteljica je kasnije rodila djevojčicu Audrey nakon što je izašla na uslovnu slobodu. Na slobodu je puštena uz obavezu da prekine sve kontakte s Fualaauom, ali je ona prekršila zabranu, pa je ponovo osuđena na kaznu zatvora od 7 godina.

Dok je bila na slobodi, s Fualaauom je dobila još jedno dete, kćerku Georgiju, koju je rodila u zatvoru. Ona kaže da su njena djeca svesna okolnosti pod kojima su se njihovi roditelji upoznali.

mary34444

Fualaau danas ipak ne podržava brakove maloljetnih i punoljetnih osoba, a ni svojim kćerkama ne dozvoljava da imaju momke.

– Veza bi mogla da dovede do nečega što mislite da ste htjeli u prošlosti. Ali, godinama kasnije, to možda neće biti ono što ste htjeli – rekao je Fualaau.

Mary Kay Letourneau je ostala bez dozvole da se bavi nastavničkim poslom, a u međuvremenu se izdržavala davanjem privatnih časova klavira.

https://www.youtube.com/watch?v=y0zhdU2P72o