Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno za "danas"

Srpski biznismen podnio je zahtjev da se podmladi 20 godina

karic (2)

U saradnji sa svojim advokatskim timom, Karić je gradskoj upravi grada Kragujevca predao zahtjev za promjenu godine rođenja u dokumentima

Mediji iz regiona su jučer objavili vijest da je srpski biznismen Bogoljub Karić traži od nadležnih organa da mu promijene godinu rođenja i upišu da je 20 godina mlađi.

No, iz kragujevačke Gradske uprave gdje se nalaze matične knjige iz Peći nisu potvrdili da je Bogoljub Karić podnio zahtjev za „podmlađivanje”.

Gradska uprava iz Kragujevca potvrdila za „Danas” da je prije tri godine dobila zahtjev za promjenu datuma rođenja Bogoljuba Karića, ali i da im on nije odgovorio kada su mu se obratili na kućnu adresu da se preciznije izjasni o njemu, pa je predmet arhiviran.

Biznismen Bogoljub Karić, odnosno njegova Informativna pres služba je jučer u saopštenju mejlom poslatom redakciji „Danas” potvrdio da je na svoj 65. rođendan Gradskoj upravi Kragujevca podnio zahtjev za donošenje odluke o promjeni upisa podatka o njegovom rođenju tako što će se datum „promeniti” na 17. januar 1974. godine u Peći, a ne 17. januar 1954. godine, kako je upisano u matičnoj knjizi.

Matične knjige ljudi iz Peći, jje rođen Bogoljub Karić, kao i iz Istoka i Gline od 1999. godine zaista se nalaze i vode u Kragujevcu. Međutim, na „prvo javljanje” jučer iz Gradske uprave u Kragujevcu demantovali su da je takav zahtjev podnet u matičnoj službi ovog grada i list „Danas” je to u tom trenutku tako i prenio.

Nesporazum je nastao jer su provjereni podaci samo za ovu godinu a zahtjev je, kako će se ispostaviti podnijet, na Karićev 65. rođendan 17. januara 2019. godine. Iz Odjeljenja za komunkaciju Gradske uprave Kragujevca na molbu novinara “Danas” i reagovanje Info pres službe koje je demantovalo demanti ponovo su provjerili u Odjeljenju za lični status građana pri Gradskoj upravi za društvene delatnosti i utvrdili da takav zahtjev zaista postoji i da je registrovan pod zavodnim brojem 17.01.2019.-VII.