Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

misterija iz 1976. godine

Student nestao prije 47 godina, sada se tek saznalo šta mu se dogodilo

01aeb221-1760-4a5c-941f-e37c826963ed

Ostatke je analizirao laboratorij FBI-a na zahtjev istražnog ureda Georgie, a trenutno nije dovršeno ni objavljen službeni izvještaj o uzroku smrti

Američka policija konačno je riješila slučaj nestalog 22-godišnjeg studenta Kylea Clinkscalesa, kojem se 1976. izgubio svaki trag. Naime, još 7. decembra 2021. dobili su poziv čovjeka koji je uočio vozilo na dnu potoka blizu grada Cusseta u Georgii.

U zahrđalom Fordu pronašli su kosti mlađeg muškarca. Sada je stigla i potvrda – radi se o Kyleu, javlja CBS.

Ostatke je analizirao laboratorij FBI-a na zahtjev istražnog ureda Georgie, a trenutno nije dovršeno ni objavljen službeni izvještaj o uzroku smrti, saopćio je šerifov odjel.

Kyle Clinkscales nestao je 27. januara 1976. godine kada se svojim Ford Pintom vraćao iz američke savezne države Georgia na fakultet Auburn u Alabami.

Ali na fakultet nikada nije stigao. Policija je 45 godina tražila mladića i automobil. Čak se sumnjalo i na to da je ubijen, a policija je 2005. zbog lažnih izjava uhitila dvoje ljudi. Jedan je priznao krivnju po dvije točke optužnice za davanje lažnih iskaza te je iza rešetaka proveo sedam godina i osam mjeseci.