Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

indijski okean

Superjahte ruskih milijardera krstare na Maldivima

maldivi unsplash

Dolazak brodova u arhipelag kod obale Šri Lanke uslijedio je nakon uvođenja zapadnih sankcija Rusiji kao odmazde za njenu invaziju na Ukrajinu 24. februara

Najmanje pet superjahti u vlasništvu ruskih milijardera bilo je usidreno ili krstarilo u srijedu na Maldivima, ostrvskoj državi u Indijskom okeanu koja nema ugovor o ekstradiciji sa Sjedinjenim Državama, pokazali su podaci o praćenju brodova.

Dolazak brodova u arhipelag kod obale Šri Lanke uslijedio je nakon uvođenja zapadnih sankcija Rusiji kao odmazde za njenu invaziju na Ukrajinu 24. februara.

Kasno u srijedu Forbes je objavio da je Njemačka zaplijenila mega jahtu ruskog milijardera Ališera Usmanova u brodogradilištu u Hamburgu.

Usmanov se u ponedjeljak našao na listi milijardera koji će se suočiti sa sankcijama Evropske unije.

Forbesov izvještaj zasnovan na tri izvora u industriji jahti kaže da su njemačke vlasti zaplijenile njegovu jahtu Dilbar dugu 156 metara, procijenjenu na 600 miliona dolara.

Njemačke vlasti nisu odmah odgovorile na upite Reutersa. Forbes je naveo da predstavnici Usmanova nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.