Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cara Finnegan

Udovica tuži vladu zbog nedostatka seksa

car4

Nakon Jamiejeve smrti porodica je dobila oko 10 miliona dolara odštete

Mlada udovica, čiji muž je umro nakon neuspjelog medicinskog tretmana koji mu je oštetio mozak, tuži vladu zbog nedostatka seksa.

Cara Finnegan zahtijeva 1,2 miliona dolara odštete zbog nedostatka seksa s ocem njenih četvero djece.

Jamie Finnegan umro je 2018. godine zbog oštećenja mozga koje mu je uzrokovao neuspjeli medicinski tretman u bolnici u Brisbaneu u Australiji šest godina ranije.

Jamiejeva majka, Daphne, misli da Cara ima pravo na naknadu, unatoč tome što se šali o načinu na koji je tužba formulirana, prenosi Mirror.

“Cara mora sama odgajati četvero djece. Ona nije dobila nikakav novac za odgoj te djece. Mislite li da Jamie želi da njegova djeca žive u siromaštvu?”, dodaje.

Nakon Jamiejeve smrti porodica je dobila oko 10 miliona dolara odštete, od čega je 8 miliona dolara namijenjeno djeci. Oni će taj novac dobiti kada navrše 25 godina.

Također, Daphne navodi kako su im zdravstveni dužnosnici poručili da su djeca dobila dovoljno novca pa sada Cara i ostali članovi porodice podižu nove tužbe na sudu.

“Želim da svi potvrde kako se nisu ispričali i previše marili za Jamieja. Nastavili su ga povrjeđivati, patio je”, rekla je Daphne.