Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Efikasno

Viralni trik za čišćenje tepiha i kauča: Trebaju vam poklopac od šerpe i magična krpa

Ilustracija
Foto: Pexels

Uzmite jednu zdjelu u kojoj ćete napraviti magični rastvor za čišćenje

Jednostavan trik za čišćenje fleka na tepihu ili ugaonoj garnituri najviše će obradovati one koji imaju malu djecu ili kućne ljubimce.

Trik koji je postao viralan na društvenoj mreži TikTok otkriva kako da očistite kauč ili tepih bez mnogo napora i što je najbitnije – sa dugoročnim efektom.

Sve što će vam biti potrebno jesu tableta za mašinsko pranje suđa, višenamjenski deterdžent, vruća voda, krpa od mikrofibera, poklopac od šerpe ili lonca, prenosi Danas.rs.

Uzmite jednu zdjelu u kojoj ćete napraviti magični rastvor za čišćenje. Napunite je otprilike do pola vrućom vodom i ubacite tabletu za mašinsko pranje suđa i otprilike pun čep višenamjenskog deterdženta. Izmiješajte dok se dobro ne sjedini.

Zatim uzmite krpu od mikrofibera i umočite je u mješavinu za čišćenje. Uvjerite se da je potpuno potopljena i iscijedite višak.

Postavite krpu za pranje na ravnu površinu. Centrirajte poklopac šerpe na krpu za pranje i preklopite svaki ugao prema ručki poklopca. Uzmite poklopac zajedno s krpom i započnite čišćenje.

Umočite krpu nazad u rastvor za čišćenje i ponavljajte dok cijeli kauč/tepih ne istrljate. Ne samo da ćete efikasno očistiti površinsku prljavštinu i nečistoće, već će i lijepo mirisati.