Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Vozali se automobilom po tek izgrađenom vidikovcu na Kicelju

vidikovac tuzla (1)

Izvođač radova koji je jutros zatekao tragove guma na vidikovcu “Kicelj” za Tuzlanski.ba kaža da naprosto nije mogao da vjeruje da se ovo dogodilo.

Iako radovi na uređenju vidikovca na Kicelju u Tuzli još uvijek nisu u potpunosti okončani, nažalost vandali su već stupili na scenu.

Naime, sinoć su iz samo njima poznatih razloga automobilom se popeli na tek izgrađenu plohu vidikovca koja je namijenjena i konstruisana isključivo za pješake.

Izvođač radova koji je jutros zatekao tragove guma na vidikovcu “Kicelj” za Tuzlanski.ba kaže da naprosto nije mogao da vjeruje da se ovo dogodilo.

“Kome i zbog čega na pamet pada da radi ovakve stvari teško je objasniti. Prema svemu sudeći bićemo primorani da postavimo neke fizičke barijere prije same staze za pješake, a i video nadzor također poželjno je da instalira”, kaže jedan od radnika zaduženih za uređenje vidikovca na Kicelju.

Turistička zajednica grada Tuzle realizuje projekat uređenja vidikovca na lokalitetu Kicelj u Tuzli, kojeg je podržala Turistička zajednica Tuzlanskog kantona kroz Programa podrške infrastrukturnim projektima od značaja za razvoj turizma u 2022. godini.

Plato/vidikovac, sa klupama, vegetacijom i pristupnom stazom će biti dodatno dekorisan i “3D srcem” kakvo već postoji u Centralnom gradskom parku gdje je postavljen natpis “I love Tuzla”.

Položaj Kicelja u odnosu na centralno gradsko područje omogućava široku vizuru i čini ga atraktivnim za sve građane Tuzle, ali i posjetioce, koji sa ovog uzvišenja imaju panoramu grada i izuzetno privlačnu lokaciju za fotografisanje.