Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatražio razvod jer mu supruga nije dovoljno kuhala

razvod braka nigerija

Muškarac iz Nigerije odlučio se razvesti od svoje supruge nakon 25 godina braka jer mu, tvrdi, nije kuhala dovoljno. A, i kada je kuhala, hranu bi prekasno poslužila.

57-godišnji Olufade Adekoya na sudu je navodno rekao da je njegova supruga bila neuspješna u izvršavanju bračnih obaveza.

“Ne priprema mi hranu na vrijeme. Upozorio sam je nekoliko puta, ali nije me slušala”, rekao je.

Poručio je da većinu vremena kada je gladan ide da jede u kantinu te da nema smisla davati krov nad glavom ženi koja ga čini gladnim, prenosi Metro.

Njegova supruga Olusola negirala je sve tvrdnje tvrdeći da je njen suprug želi ostaviti zbog druge žene.

Sud je na kraju odobrio muškarčev zahtjev za razvodom, a sudac je objasnio da su ih nekoliko puta pokušali pomiriti, ali da su svi napori bili neuspješni.

Vjeruje se da je ovo prvi put da je jedan brak razveden zbog kašnjenja večere. Iako, Nigerijcima nisu strani najbizarniji povodi za razvod.

Godine 2008. jedan propovjednik bio je primoran da se razvede od 82 od 86 svojih žena, kako bi bio u skladu sa islamskim zakonom koji propisuje da muškarac može da ima najviše četiri žene.

Među najbizarnijim svakako je i zahtev koji je jedan biznismen (32) uložio samo nekoliko sati nakon raskošnog venčanja, kada je otkrio da mlada koristi jastuče kako bi povećala obim svoje zadnjice.