Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tvorci filma Lepa sela, lepo gore tajno se sastali sa Mladićem

bfi-00n-ckl

Tokom snimanja filma “Lepa sela lepo gore” Srđan Dragojević i Dragan Bjelogrlić sastali su se sa Ratkom Mladićem duboko ispod zemlje, a posle 20 godina svjedoče kako je taj susret izgledao.

Povodom dvadesetogodišnjice filma “Lepa sela, lepo gore“ reditelj Srđan Dragojević i glumac Dragan Bjelogrlić su u intervjuu za magazin “Nedeljnik“ otkrili kako je izgledao susret filmske ekipe sa Ratkom Mladićem u njegovom duboko ukopanom bukneru kod Pala.

“Bili smo tri sata kod njega i to na sedam spratova ispod zemlje. Rakija, meze, ćevapi… Pitam ga: ‘Jeste li čitali scenario?’ – ‘Čitao sam. Ali šta će vam ovi četnici u tunelu? Gdje ovdje ima četnika?'“, ispričao je Bjelogrlić.

Kako kaže, tenzije su porasle kada su on i njegov brat pitali da li Sarajevo mora da se bombarduje.

“Ratko Mladić nas gleda obojicu: ‘Da vas pitam ja nešto. Je l’ se ja vama mešam u scenario? E, nemojte ni vi meni u rat'“

Filmska ekipa s Dragojevićem na čelu je zbog priprema filma i neophodne vojne podrške išla na Pale na pregovore s Radovanom Karadžićem, koji je želio da se na odjavnoj špici istakne zahvalnost Republici Srpskoj.

“To bi bila ironija sudbine. Zamislite da smo to napisali, a tek zamislite da danas Radovan Karadžić može da kaže u Hagu: ‘Ja sam finansirao jedan antiratni film’”, ispričao je Dragojević za “Nedeljnik”.