Ukoliko imate ovu Samsungovu veš mašinu, zamijenite je odmah

ves-masina

Ova godina sigurno neće biti zapisana kao naročito uspješna u Samsung-ovim poslovnim knjigama. Osim što su zbog problema sa samozapaljenjem bili prisiljeni da s tržišta povuku više miliona Galaxy Note 7 telefona, te u potpunosti pokopaju taj model, sada im sličan problem uzrokuju i sopstvene veš mašine.

Riječ je o modelima s punjenjem odozgo koji su proizvedeni od marta 2011. do danas. Ovim veš mašinama se ponekad, u brzom načinu rada, dogodi da bubanj izgubi balans, što dovodi do neuobičajenih vibracija. U nekim slučajevima veš mašina počne pretjerano da poskakuje, a bubanj je može u potpunosti uništiti i odvaliti njen poklopac.

Ovako potencijalno opasan uređaj ne bi se trebao nalaziti u domaćinstvima, zaključili su iz Samsunga, pa su ih odlučili povući. Vlasnici spornih uređaja sada imaju izbor – ili će prihvatiti da im Samsung-ov tehničar ugradi dodatak koji bi onemogućio samouništenje veš mašine (uz produženje garancije na još godinu dana), ili će veš mašinu vratiti i zamijeniti za neki drugi model (za što čak nude i 150 dolara bonusa).

Iako su ove veš mašine većinom prodavane u SAD-u, ukoliko slučajno imate neki Samsungov model s gornjim punjenjem kod kuće, njegovu bezbjednost možete provjeriti OVDJE.