Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uspio je! Srpski policajac ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

vinko-trivunovic

Policajac iz Novog Sada Vinko Trivunović uspio je u namjeri da obori svjetski rekord i uđe u Guinnessovu knjigu rekorda po broju urađenih zgibova. Trivunović je za 24 sata uradio 5.820 zgibova, što je za 20 više od dosadašnjeg rekorda.

[yuzo_related]

Nakon što je stigao do rekrda, Vinko je skočio na tlo i sa desetak kolega uradio još 10 sklekova proslavljajući ovaj poduhvat uz gromoglasan aplauz, piše Blic.

– Zgibovi su sastavni dio vježbi u žandarmeriji i tri godine sam intenzivno trenirao i uz mene je uvijek bilo četiri – pet momaka koji su mi pomagali. Moram da istaknem da svaki pripadnik žandarmerije može da uradi dvije, tri hiljade zgibova i tvrdim da u novosadskoj žandarmeriji ima mnogo momaka spremnijih od mene, ali ja sam jednostavno htio da im budem zvijezda vodilja – izjavio je poručnik Vinko nateklih šaka prepunih žuljeva, od kojih su neki bili otvorene rane.

On je od jučer u podne radio neprestano zgibove u serijama od po tri sata uz pauze od sat vremena.

Ima najveća stopala na svijetu: Nosi broj obuće 59

Jose Mourinho ulazi u Guinnesovu knjigu rekorda

Bez obzira na to što nije uspio da ispuni obećanje da će uraditi 6.000 zgibova, napravio je nevjerovatan rekord i postao heroj novosadske žandarmerije, a njegovi prijatelji, rodbina i brojne kolege su euforično proslavile njegov trijumf.