Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vjenčanica o kojoj svi pričaju

vjencanica-kostim1

U New Yorku je trenutno u toku Sedmica mode za vjenčanice – to je doba godine kada se vrhunski dizajneri vjenčanica širom svijeta okupljaju i predstavljaju svoje najbolje modele. Malo je reći da modne piste pršte od romantike, cirkona i lepršavih materijala, ali ove godine je jedna vjenčanica izazvala najviše pažnje.

Izraelski kreator Alon Livne je predstavio glamuroznu vjenčanicu koja od pozadi izgleda gotovo kao i svaka druga romantična, lepršava toaleta.

vjencanica-kostim1

Međutim, sprijeda se vidi da je ovaj kreator ukombinovao dvije potpuno nespojive stvari – kupaći kostim i vjenčanicu.

Kreator je ovim potezom pokazao da vjenčanica više ne mora nužno da predstavlja nešto nevino i čedno, već da mlada ima pravo da se osjeća seksi i zavodljivo dok korača ka oltaru, piše britanski “Independent”. Haljina je dobila naziv “Raj” i možemo da kažemo da joj baš pristaje.

vjencanica-kostim2

Dizajner je objasnio da je sam bodi, koji je ukrašen svetlucavim kristalima, prilično udoban i da u planu ima da haljinu prodaje sa malo većom “suknjom” koja će prekrivati noge. Međutim, mlada će imati mogućnost da suknju skine u bilo kom trenutku i da ostane samo u “kupaćem” i velu iza nje, kao manekenka na pisti. To će, objašnjava Alon, mladi dati mogućnost da igra na podijumu nakon same ceremonije, osjećajući se potpuno slobodno i seksi.

vjencanica-kostim3

Neki modni kritičari su ovaj potez nazvali ekstremnim, ali gotovo da nema negativnih kritika (što je prava rijetkost za ovako hrabru kreaciju).