Šest dionica s najviše poginulih u saobraćajnim nezgodama u RS-u

vrbas_nesreca26042016-02
Terenac u kojem je stradao Inđić

Na području Republike Srpske (RS) tokom proteklih devet mjeseci ove godine smanjen je broj smrtno stradalih osoba u saobraćajnim nezgodama za 17,7 posto, kao i broj teško povrijeđenih za sedam posto.

U posmatranom periodu u saobraćajnim nezgodama poginulo je 98 osoba, što je za 21 manje u odnosu na isti period lani kada je život izgubilo 119 osobaa.

Teške tjelesne povrede zadobilo je 528 osoba, što je za 40 manje u odnosu na prošlu godinu.

Na osnovu podataka MUP-a Republike Srpske identifikovano je šest dionica na kojima se dogodilo najviše saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo poginulih ili su zadobili teške tjelesne povrede.

Devet osoba je stradalo na dionici kod Banje Luke, Karanovac – Crna Rijeka, a šest je zadobilo teške tjelesne povrede.

Na dionicama Klašnice – Prnjavor, Gradiška – Nova Topola , Banja Luka (Rudarska) – Stari Majdan poginule su na svakoj po dvije osobe, a ukupno 21 zadobila teške tjelesne povrede.

Na putu Čelinac – Ukrina poginule su dvije osobe, a šest je zadobilo teške tjelesne povrede, a na dionici Podnovlje – Šešlije kod Doboja život su izgubile dvije osobe, a četiri su teško povrijeđene.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni u saobraćaju i poštuju zakonske propise i tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.