Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10 razloga zbog kojih ne treba prevariti svoju voljenu osobu

prevara

Prevara u vezi nikad nije stvar na koju se treba odlučiti. Kada stvari ne idu savršenim tokom, mnogi bar pomisle da bi ih kratka avantura sa drugom osobom oraspoložila, ali ekspert za ljubavne odnose Susan Trombetti kaže da je to najgora opcija, a evo i deset razloga zbog kojih je tako.

1. Da li ste imali veliku svađu?

Puno ljudi odustane kad pomisli da je sve bolje osim trenutne situacije u vezi, što najviše govori o osobi koja želi otići. Svaki par ima svoje probleme, ali ako nakon svake svađe pomišljate o napuštanju, to dosta govori i o vašoj nesigurnosti. Pokušajte komunicirati i izraziti svoje želje i potrebe, prestanite bježati i definitivno nemojte problem rješavati odlaskom u krevet druge osobe.

2. Je li neko od vas dvoje već varao?

Ako je druga osoba već pokazala nevjerstvo, možda imate nagon da joj se osvetite i vratite istom mjerom. Stvar postaje gora ako ste podijelili taj “prljavi veš” sa prijateljima. Oni će vas rijetko podržavati u pomirenju s voljenom osobom, jer su više čuli loših nego dobrih stvari. Ako ste oboje zagrijani za pomirenje, nemojte dopustiti da vam se ista greška ponovi.

3. Zašto želite prevariti ili raskinuti?

Svaka veza ponekad izgleda kao vječita borba za sreću, ali možda se samo radi o lošem periodu. Ako ste sigurni i duboko u sebi znate da vas ta osoba voli, izdržite, sve dok veza nema fatalnih problema, budite spremni da radite na pomirenju.

4. Kakav vam je seksualni život?

Možda ste izgubili iskre koje su vas nekad privlačile? Ako vam partner sve viši izgleda kao prijatelj i ne privlači vas seksualno, pronađite način da začinite vezu. Strast je uvijek tu, morate naći način da je ponovo pronađete.

5. Pomislite kako će se druga osoba osjećati.

Biti prevaren je grozan osjećaj, posebno za djevojke koje se osjećaju poniženo. Žene se mogu osjećati krivim za prevaru, što nije fer. Da li je prevara vrijedna raskida?

6. Imate li djecu?

Ako imate djecu sa svojim partnerom, dužni ste svojoj porodici reći ako imate određeni problem. Samo pomislite koliku štetu može nanijet vaša mala avantura, ne samo sa partnerom, nego i sa vašom djecom.

7. Da li je prevara vrijedna gubitka reputacije i karaktera?

Ako prevarite i to se sazna, čak i najbliži prijatelji mogli bi vam okrenuti leđa. Možda se radi o jedinstvenoj greški, ali nevjerstvo može potpuno uništiti vaš karakter i njegov izgled u javnosti. “Da li stvarno želite biti TA osoba?”

8. Da li će uticati na vaš posao?

Da li vas privlači kolega/kolegica s posla ili klijent? Takav oblik ponašanja u uredu uvijek je omražen među ostalim suradnicima, iz više razloga. Ne samo da će vam taj potez uništiti vezu, nego i profesionalni život.

9. Možete li podnijeti tračeve i ogovaranje?

Neko će uvijek saznati kad se veza okonča zbog ovakvih stvari. Očito je da će prevarena osoba reći svojim najbližima. Da li ste spremni na ogovaranje iza leđa i tračeve?

10. Treba li samo skupiti hrabrost i rastati se?

Prevara zahtijeva hrabrost, ali nije hrabar potez. Ako i razmišljate o prevari zbog činjenice da niste sretni u vezi, najbolji potez je da priznate sami sebi da ta veza nije ono što želite, i da se rastanete od te osobe. Druga osoba će znati cijeniti vaš hrabar potez.