Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španija

Beba upala u bunar dubok 100 metara: Čuli smo plač, ali je utihnuo…

julen_10

Otac se prisjetio trenutka kad je maleni Julen nestao

Ovo je prva porodična slika roditelja sa dvogodišnjim dječakom Julenom koji je upao u 100 metara dubok bunar, a za kojim se traga već treći dan, piše Mirror.

Rupa u koju je dječak upao promjera je samo 25 centimetara, pa su napori veliki, a spašavanje skoro nemoguće. Kopaju se tuneli uporedo sa bunarom kako bi se došlo do njega.

Ovaj nesretni slučaj desio se u španskom gradu Malagi, a porodica i tragači se nadaju da je beba još uvijek živa, iako priznaju da su nakon 100 sati šanse za to minimalne.

Vlasti su danas potvrdile da je DNK analiza potvrdila da je dječakova kosa pronađena u bunaru.

U potragu se uključila i spasilačka ekipa koja je 2010. godine pomogla u lociranju 33 čileanska rudara koji su spašeni nakon 69 dana.

Ipak, spasioci kažu da kamerom koju su spustili u rupu još uvijek nisu snimili dječačića, već samo kesicu bombona i plastičnu kutiju.

Oni tvrde da bi iskopavanje dva nova tunela moglo potrajati dva dana.

Otac se prisjetio trenutka kad je maleni Julen nestao.

“Pokušali smo ga spriječiti, ali nam je pobjegao i upao u rupu, bilo je prekasno da ga spasimo. Čuo sam plač, ali onda je utihnuo”, kazao je španskim medijima.

Nije ovo prva tragedija koja je zadesila porodicu, jer je Julenov trogodišnji brat Oliver umro 2017. godine od rijetkog srčanog poremećaja.