Život i zdravlje

Carmen Greentree

Bivša profesionalna surferica nakon 15 godina otkrila svoju jezivu životnu priču

14/07/2020

Zbog otmice i silovanja uhapšena su dvojica muškaraca, a Carmen se nije željela vratiti u Indiju kako bi svjedočila protiv njih

Bivša australska profesionalna surferica Carmen Greentree (37) napisala je knjigu o traumatičnom iskustvu koje je proživjela. Kad je imala 22 godine, zatočena je i silovana puna dva mjeseca u Indiji.

Kako je opisala, u vrijeme kad je sanjala o tituli svjetske prvakinje i putovanjima svijetom s takmičenja na takmičenje, nije se uspjela kvalificirati na SP pa je odlučila otputovati u Indiju i proučavati učenja Dalaj Lame.

“Bila sam utučena i izgubljena. Sedam godina svog života davala sam se 100 posto, od jutra do noći, za to da postanem svjetska prvakinja. Ništa drugo mi nije bilo važno”, napisala je.

Carmen Greentree (2003.)

Njena avantura u Indiji ubrzo se pretvorila u noćnu moru, piše New York Post.

Upoznala je Indijca koji joj je pomagao da se snađe u Kašmiru. Jedne večeri završila je na njegovom brodu, a tamo je ostala zatočena sljedeća dva mjeseca. Njen tamničar seksualno ju je zlostavljao.

Rafiq Ahmad Dundoo surefricu je dva mjeseca držao u zatočeništvu i silovao

Rafiq Ahmad Dundoo surefricu je dva mjeseca držao u zatočeništvu i silovao

“Najgori osjećaj bio je kad sam posustala i dopustila mu da napravi što želi. Tad me prvi put silovao. Bila sam preumorna, nisam se više mogla boriti i znala sam da neće stati”, ispričala je za Daily Mail.

Hello wonderful friends and family!

My pre-launch discounted sale price is nearly over.

A Dangerous Pursuit of…

Objavljuje Carmen GreentreePetak, 3. srpnja 2020.

“Prestala sam brojiti koliko me puta silovao. Blokirala sam pamćenje pa se ni ne sjećam većine napada. Bila sam potpuno slomljena, više to nisam bila ja, bila sam samo ljuska”, dodala je.

Otmičar ju je natjerao da nazove svoje roditelje i traži od njih novac, a sav novac koji je imala kod sebe joj je ukrao. Upravo ga je poziv koji je uputila roditeljima koštao slobode, jer je policija pomoću njega odredila Carmeninu lokaciju.

Brod na kojem je bila zatočena dva mjeseca

Zbog otmice i silovanja uhapšena su dvojica muškaraca, a Carmen se nije željela vratiti u Indiju kako bi svjedočila protiv njih. Danas kaže da osjeća samo “sućut i tugu” prema muškarcu koji ju je silovao, a svoju priču odlučila je podijeliti s javnošću kako bi pokazala da je oporavak moguć.

“Vjerujem da su mnogi prošli razna tragična iskustva i kada se to događa, ne vjerujemo da ćemo se ikad oporaviti. Napisala sam knjigu da pokažem što sam naučila i da sam ozdravila. Želim da ljudi ovo pročitaju i da im da nadu da će i oni izgraditi dobar život uprkos tome što im se dogodilo”, rekla je. Greentree danas živi sa suprugom Grantom, s kojim ima troje djece Mannix (13), Eve (8) i Soul (7).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.