Život i zdravlje

Bloomberg: Zaboravite Hrvatsku, posjetite “pravi” Balkan

31/05/2018

Američki Bloomberg u rubrici o luksuznim putovanjima piše da Hrvatsku, iako ima obalu dužu od francuske i portugalske zajedno te više otoka od Maldiva, treba zaboraviti i ovo ljeto posjetiti “pravi” Balkan.

Autor teksta Zaboravite Hrvatsku: Zašto morate posjetiti pravi Balkan piše da rastuće brojke u zemlji u kojoj je broj turista četiri puta veći od broja stanovnika bude kontroverze, a posebno je istaknuo Dubrovnik za koji kaže da zbog gužvi, baš poput Venecije i Barcelone, razmatra restriktivne turističke mjere, što dijelom pripisuje i Igri prijestolja.

“Teško je naći vrijeme godine za mirno, istinsko iskustvo u Dubrovniku”, piše autor pa dodaje kako je u susjedstvu ponuda slična, no bez tolikih gužvi. Čitatelje Bloomberga poziva tako da ovo ljeto, umjesto Hrvatske, posjete sljedećih pet destinacija.

Jezero Bled u Sloveniji

Sloveniju navode kao idealnu zemlju za obiteljska putovanja, a čitateljima predlažu da tamo provedu pet do sedam dana. “Prvo prošetajte ulicama Ljubljane, a zatim se uputite na bajkovito jezero Bled. Svakako posjetite i crkvu Marijina Uznesenja, jednu od najpoznatijih znamenitosti Slovenije. Posjetite i Nacionalni park Triglav i jezero Bohinj”, pišu.

Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori

Autor navodi kako Crna Gora ima izvanrednu reputaciju zbog divne jadranske obale i raznovrsnih nacionalnih parkova. Za posjet Crnoj Gori preporučuju tri do pet dana, a nazivaju je najboljom lokacijom za road trip.

Albanska planina Prokletije

View this post on Instagram

#mountains #trip #montenegro #prokletije

A post shared by Alan Svoboda (@alansvoboda13) on

“Albanske Alpe”, kako je autor nazvao planinski masiv na sjeverozapadu Albanije, etiketirali su kao najbolju balkansku lokaciju za planinare.

Mostar, BiH

Za Mostar pišu kako postaje kulturni centar u regiji, izdvajaju obnovljeni Stari most, kao važan primjer islamske arhitekture, a napominju kako valja obratiti pažnju i na grafite te uličnu umjetnost tog grada.

Sofija, Bugarska

Bloomberg svojim čitateljima predlaže i da posjete Sofiju, glavni i najveći bugarski grad, za koji navode da je postala moderna destinacija. Zbog izvrsnih restorana i impresivnog broja javnih parkova uspoređuju je s Pragom, Budimpeštom i Berlinom, uz napomenu kako je puno pristupačnija.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.