Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raechelle Chase

Misteriozna smrt bodybuilderke, iza nje je ostalo petoro djece

Raechelle Chase bodybuilderka
foto: instagram
Raechelle Chase

Bila je prva Novozelanđanka bodybuilderka koja je učestvovala na takmičenju “Figure Olympia” u Las Vegasu 2011. godine

Raechelle Chase, bivša bodybuilderka i fitness influenserka s Novog Zelanda, umrla je pod misterioznim okolnostima u 44. godini, a iza nje je ostalo petero djece.

Kako su objavili tamošnji mediji, Chase je preminula početkom oktobra iz još nerazjašnjenih razloga, a njenu smrt trenutno istražuje novozelandska mrtvozornička kancelarija.

Raechelle Chase je rodila petero djece sa Chrisom Chaseom, a njih dvoje su bili u braku 14 godina prije nego što su se razveli u februaru 2015. godine.

Chris je kasnije osuđen na deset godina zatvora nakon što je uhapšen zbog dilanja droge slične MDMA.
Raechelle je nakon toga progovorila o “toksičnoj i uvredljivoj” vezi.

“Veza u kojoj sam bila naučila me je mnogo toga o tome šta ne želim i čega se trebam kloniti. Nisam samo ja patila od ovoga, već cijela moja porodica. Dakle, ako znate da ste u nasilnoj vezi i nemate hrabrosti da je napustite, učinite to za svoju djecu”, poručila je tada.

Njena karijera bila je znatno uspješnija. Svoj najveći uspjeh kao bodybuilderka ostvarila je 2011. godine. Bila je prva Novozelanđanka koja je učestvovala na takmičenju “Figure Olympia” u Las Vegasu. Svojim izgledom postala je poznata širom zemlje i krasila je brojne naslovnice raznih časopisa.

Majka petoro djece proslavila se i kao fitness model i influenserka. Na Facebooku je svojim fitness vježbama inspirisala i motivisala više od 1,4 miliona pratilaca.