Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogati bračni par morao se “praviti mrtav”, a razlog je jeziv

rus-rod

Ruska policija otkrila je da 22-godišnji mladić planira ubiti svoju porodicu zbog čega mu je smjestila klopku. Policija je bogatoj porodici rekla da se prave kao da je zločin počinjen pa su napravili uvjerljivo mjesto zločina s bračnim parom koji leži u krvi.

Kada su roditelji od policije saznali stravičan plan svog sina bili su slomljeni, ali pristali su na prijedlog inspektora. Mladić je ‘ubici’, kojeg je glumio policajac, nacrtao tlocrt kuće, otkrio mu gdje se nalaze nadzorne kamere pa čak i kako da izbjegne pse čuvare.

Dogovorio je ubistvo svog oca, majke i sestre. Policajac koji je glumio da je ubica, a kojeg je mladić unajmio preko interneta, našao se s njim u automobilu gdje mu je pokazao fotografije roditelja, na što je ovaj reagirao s oduševljenjem i obećao isplatu 38 hiljada funti čim dobije nasljedstvo, piše Mirror.

Mladić je odmah uhapšen te je sve priznao. Policija je otkrila da je 22-godišnjak ranije već dva puta planirao ubiti svoju porodicu.

“Želio se riješiti roditelja jer mu nisu davali novac. Istraživao je na internetu kako nekoga ubiti, pokušao ih je otrovati, ali njegov otac je posumnjao da nešto nije u redu”, rekli su iz policije.

Tokom ispitivanja rekao im je da je planirao ubistvo porodice nekoliko mjeseci.

“Završio sam s njima, nisu me razumjeli pa sam pronašao ubicu”, rekao im je mladić, dok su njegovi roditelji u šoku jer ne mogu vjerovati da ih vlastiti sin želi ubiti.

Mladić bi nakon smrti roditelja i sestre naslijedio veliku kuću, automobil i novac s računa, a sada mu prijeti 15 godina zatvora.