Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Devet poruka koje ne smijete poslati bivšem dečku

žena mobitel

Bez obzira na to koliko vam nedostaje i koliko mu želite pokazati svoju ljubav, sljedećih 9 poruka ne smijete poslati.

Poruka u kojoj ističete da vam je teško zbog prekida

– Zaštooo si mi ovo napravio? Mislila sam da mi imamo nešto posebno! Nemaš pojma koliko mi je sada teško … ”

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih loših primjera kojima nećete vratiti vrijeme ili njegove osjećaje. Jedino što ćete postići porukom u kome ističete koliko patite je da bude sretan što je sebe poštedio jedne patetične djevojke.

Jednostavna poruka kao da se nikad ništa nije dogodilo
– Ćao ;)

Nakon burnog prekida vi razmišljate da je on možda nekim čudom preko noći zaboravio da vi više niste u vezi. Mislite da jednostavnu poruku rijetko ko može ignorirati, a možda upravo poslije nje počne dopisivanje i on shvati da prekid nije dobra ideja! Ne, ne, ne … Ako je nešto gore od patetičnih poruka i pokazivanja koliko vam je teško, to su poruke u kojima se pravite da se ništa nije dogodilo i da ste dobili amneziju nakon prekida.

Poruka s nepotrebnim tekstom poput: “Nedostaješ mi”!

Ako se zaista želite pomiriti s bivšim dečkom, poruka poput “Nedostaješ mi” neće ga sigurno vratiti, ako mu djelima ne pokažete da ga ponovo želite u svom životu!

Ljubomorni ispadi u porukama? Ne nikako!

– Svaka čast! Nije prošlo ni sedam dana, a ti si već našao zamjenu

Hajde, prvo razmislite što biste vi pomislile da dobijete ovakvu poruku od bivšeg dečka? Vjerovatno bi vam kroz glavu prošlo da ste zaista imale posla s psihopatom. Zato bez obzira koliko vas je pogodila vijest da je on već našao zamjenu, ignorirajte situaciju koliko je to moguće.

Osim što ćete ostaviti dojam jadnice koja i dalje prati svaki njegov korak, na ovaj način nikako nećete krenuti dalje. Možda on na kraju i shvati da nova izabranica nije kao vi i poželi vam sam reći da želi da mu se vratite.

Poruka u kojoj ističete kako se odlično osjećate

– Inače, ja sam sjajno!

Budite realne, da je zaista sjajno, ne biste se trudile da to istaknete, jer ne bi imale vremena za to. Porukama u kojima ističete da je vama nikad bolje samo naglašavate zapravo koliko i dalje patite.

Poruka u kojoj ćete mu postaviti hiljadu pitanja

– Zdravo, šta radiš?
Kako ti je brat? Pozdravi ga puno!
A mama? Imaš puno pozdrava od moje sestre

Da, ovo je bez sumnje jedna od najgorih opcija. Vjerovatno mu želite postaviti 1001 pitanje i izvući što više informacija od njega, ali suzdržite se. Ako odlučite poslati mu poruku neka to bude neka dobro osmišljena i što je najvažnije, pričekajte da vam odgovori.

Poruka koju šaljete bez obzira na to što je sve prethodne ignorirao

– Zdravo, šta radiš?
Hmmm … Nisam znala da više ne znaš odgovoriti na poruku!
I poslije svega, zar ne zaslužujem ni objašnjenje, ništa!

Ako nije odgovorio na prvu vašu poruku, ne trebamo ponavljati zašto ne treba dobiti nijednu više od vas.

“Slučajna” poruka u kojoj ga pokušavate napraviti ljubomornim

-Hehe, Bilo je odlično. Vidimo se opet, naravno.
Upss, greška!

Naravno, nije isključeno da će vam se nekad u životu dogoditi da greškom pošaljete poruku osobi kojoj ne želite. I u tom slučaju može djelovati prozirno i smiješno, ali nažalost ne možete vratiti vrijeme! Međutim, ako pravite strategije kako da ga “slučajnom” porukom napravite ljubomornim i možda vratite, odmah vas upozoravamo da će najvjerojatniji ishod biti njegovo potpuno ignoriranje.

Pijane ili seksi poruke od kojih će vas sutradan biti sramota

– Volimteeeewtatszatazttz
Želimteadhaaaeeee

Koliko alkohola u krvi imali i koliko god su osjećaji u vama bila jaki, ako želite vratiti svog bivšeg dečka, to nikako ne činite luckastim ili pijanim porukama koje će vas u najmanju ruku spustiti u njegovim očima.