Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski teniser

Đoković strogo izbjegava jednu namirnicu, zamijenio ju je hurmama

EKSKLUZIVNO: Novak i Jelena Đoković razmjenjivali nježnosti i zabavljali se s djecom u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kada poželi neki slatkiš, Đoković se počasti hurmama, koje sadrže puno šećera, ali najviše fruktoze

Poznato je da se Novak Đoković još 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Iako se nikad nije deklarisao kao vegan ili vegetarijanac, jer smatra da su to “etikete koje se pogrešno tumače”, namirnice biljnog porijekla čine osnovu njegove ishrane.

Slavni teniser i njegova supruga Jelena u svojoj ishrani nikada ne koriste šećer. Tačnije, prema tvrdnjama portala Ocinator, izbjegavaju prerađene šećere kojih ima u slatkišima i gaziranim pićima.

Kada poželi neki slatkiš, Đoković se počasti hurmama, koje sadrže puno šećera, ali najviše fruktoze. Hurme su bogate vlaknima, a imaju i nizak glikemijski indeks od samo 42, što ih čini odličnom opcijom kada poželite nešto slatko.

Tajna Novakove ishrane

U knjizi “Serviraj za pobedu” Đoković je podijelio još jednu tajnu svoje ishrane. Svako jutro pojede dvije kašičice manuka meda i popije veliku čašu vode sobne temperature. Ovaj med koji potencijalno može pomoći kod niza zdravstvenih problema, uključujući infekcije ešerihija koli i stafilokoke, ponekad pojede i na terenu između setova.

Manuka med poznat je po visokom sadržaju vitamina B kompleksa, kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, natrijuma i cinka.