Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobio spolni organ u 45. godini: Trebat će mi malo vremena da se uhodam

andrew2222

Andrew Wardle rodio se s vrlo rijetkim poremećajem – bešika i mokraćni kanali razvili su mu se van tijela.

Ljekari su vratili organe u tijelo, još u djetinjstvu, ali penis mu nikada nije narastao, a testisi jesu.

Tako je ovaj četrdesetčetvorogodišnji ugostitelj iz Manchestera živio bez seksualnog odnosa cijeli život. Krio se, izbjegavao odnose, a čak je pokušao i da se ubije. Ipak, njegova agonija uskoro će se završiti, ljekari su za njega pripremili rekonstrukciju funkcionalnog spolnog organa.

Andrew se već godinama priprema za ovaj konačni zahvat. Bio je do sada na nekoliko operacija.

Trošak bioničkog penisa je 50.000 funti, a hirurzi Univerzitetske bolnice u Londonu najprije su mu skinuli kožu, mišiće i nerve s podlaktice, dio vene iz noge i od toga su napravili oblik spolnog organa.

Ugradili su mu i posebnu pumpu koja će omogućiti postizanje erekcije pritiskom na prekidač koji se nalazi na predjelu testisa. U stomačnoj duplji nalazi se i kesica u kojoj je tečnost koja puni testise.

Zadnji stadijum zahvata je u toku i poslije toga će prvi put voditi ljubav, izgubiće nevinost sa svojom dugogodišnjom djevojkom Fedrom Fabian.

“Vrlo sam uzbuđen. Proveo sam 44 godine bez penisa i nosio sam se s time što ne mogu da vodim ljubav. Trebaće mi malo vremena da se uhodam. To će mi omogućiti da se osjećam kao dio društva”, rekao je za “Daily Mail”.

Kaže da se osjeća drugačije, svjestan da je u njemu “neka robotika”.

“Sada sam pola čovjek, pola robot. Čak ću moći da imati erekciju i kada sam pijan”, našalio se ležeći u bolničkom krevetu.

Uz njega je sve vrijeme i njegova djevojka koja ga je sve ove godine voljela bez obzira što je njihova veza bila platonska.

Prije nekoliko godina, kada se njegova priča po prvi put pojavila u javnosti, raskinula je s njim vezu, a razlog nije bio taj što je tek tada saznala da nema penis, već to što ju je godinu dana lagao. Na kraju mu je oprostila, prenosi B92.

https://www.youtube.com/watch?v=F0de4INYnoI