Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival tetovaža u Banjaluci okupio veliki broj posjetilaca i više od 70 majstora

tetoviranje tetovaza
Foto: Fena

Organizator ovog prvog festivala tetovaža u Banjoj Luci je Igor Pešić koji je rekao da je cilj promocija tetoviranja kao umjetnosti

Više od 70 majstora tetovaže ovog vikenda se okupilo u Banjoj Luci na festivalu koji je takmičarskog, ali i humanitarnog karaktera

Na jednom štandu zatekli smo Ivana koji je došao iz Švicarske samo da mu tatoo majstor iz Beograda tetovira na glavi, tik iznad uha, glavu hijene.

– Jednostavno, to želim da imam na glavi. Jedva čekam da bude gotovo – kaže Ivan za Fenu koji nam pokazuje istetoviranog zmaja na nozi.

Foto: Fena

Na drugom štandu jedan mlađi momak tetovira lik glumca Roberta de Nira i to iz kultnog filma „Kum“.

– Obožavam taj film, a de Niro je velikan među glumcima – kaže ovaj momak iz Banja Luke.

Tetovažu mu radi majstor Miloš Isailov iz Paraćina koji za Fenu kaže da ova tetovaža inače košta nešto više od 300 evra. Po njegovim riječima, trenutno vlada povećan interes za tetoviranjem.

-I mlađi i stariji se tetoviraju. Nema pravila, a uglavnom to rade iz zabave – objašnjava tatoo majstor Miloš.

Organizator ovog prvog festivala tetovaža u Banjoj Luci je Igor Pešić koji je rekao da je cilj promocija tetoviranja kao umjetnosti.

– Osim toga, ovo je jedinstvena prilika posjetiocima da upoznaju najveće svjetske tatu majstore i uživaju u vrhunskoj muzici. Čast i zadovoljstvo mi je da smo uspjeli okupimo najbolje među najboljima u našem gradu – poručio je on.

Festival će da traje do sutra veče kada će biti proglašen pobjednik, a posjetioce i učesnike zabavljaće bend „Ritam nereda“.

Na festivalu je postavljen i humanitarni štand na kojem se prikuplja novac za liječenje Sergeja Stupara.

Organzatori kažu da su zadovoljni odazivom posjetilaca.