Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jennifer Garner

Holivudska glumica već sedam godina živi na farmi: “Hvala ti, Zemljo”

jennifer garner instagram
FOTO: Instagram / Jennifer Garner
Jennifer Garner

Glumica neumorno reklamira svoj biznis s voćem i povrćem, a na društvenim mrežama redovno objavljuje recepte za zdrava jela od prirodnih namirnica

Više od sedam godina Jennifer Garner živi na vlastitoj farmi i uzgaja voće, povrće, životinje i ptice. Zbog ovakvog načina života glumica zrači srećom. Nadahnula je i mnoge druge slavne osobe koje su odselile iz užurbanog Los Angelesa na selo. Šta život na farmi čini tako divnim?

Ekipa iz Now I've Seen Everything posjetila je Jennifer kako bi provjerila u čemu je tajna. Glumica je rođena u konzervativnoj porodici. Otac joj je bio hemijski inženjer, a majka domaćica. Svoje tri kćeri odgajali su strogo – kao tinejdžerke nisu smjele nositi šminku, lakirati nokte ili bušiti uši.

Međutim, Jennifer nježno govori o svom djetinjstvu. Smije se tome kako su ona i njene sestre izgledale u to vrijeme – sve su imale iste šiške i klempave uši. Godine 1990. Jennifer Garner upisala je studij hemije, no ubrzo se prebacila na pozorište.

Nakon diplomiranja počela je glumiti u filmovima. Uloga koja ju je proslavila je Sydney Bristow u seriji Alias. Za svoju izvedbu glumica je osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u televizijskoj seriji Drama i bila je nominirana za nagradu Primetime Emmy četiri puta.

Pomaže djeci diljem svijeta

Također, mnogi od nas pamte njenu ulogu dr. Eve Saks u drami Dallas Buyers Club gdje je glumica glumila uz Matthewa McConaugheya. Ova je uloga Jennifer donijela nominaciju za nagradu Screen Actors Guild.

Njen prvi suprug bio je glumac Scott Foley kojeg je upoznala na snimanju filma Felicity 1998. No, par se razišao pet godina kasnije. A od 2005. do 2018. glumica je bila u braku s glumcem Benom Affleckom. Zajedno imaju dvije kćeri i sina.

Majčinstvo je natjeralo Jennifer Garner da shvati koliko je važno brinuti se o pravovremenom razvoju djece. Glumica je postala ambasadorica neprofitne organizacije Save the Children USA koja radi na poboljšanju života djece diljem svijeta.

Od 2014. Jennifer je bila u upravnom odboru organizacije i promicala je napore na nacionalnom opismenjavanju i ranom obrazovanju. Često posjećuje porodice uključene u program Rani koraci do uspjeha u školi.

Sama proizvodi zdravu hranu

Još jedna stvar koju glumica promovira je pravilna prehrana djece. Tome je pristupila sa žarom i odlučila sama proizvoditi zdravu hranu. Jennifer Garner trenutno je suosnivačica i glavna menadžerica robne marke organske, svježe dječje hrane kompanije Once Upon a Farm.

Ova se hrana proizvodi na farmi koju je kupila Jennifer. Ali to nije samo obična farma, to je mjesto s njenom istorijom. Na toj je farmi odrasla njena majka, a Jennifer ju je posjećivala kao dijete i čak sa stricem pecala ribu u lokalnom ribnjaku.

Njeni djed i baka su davne 1936. godine kupili maleno utočište od 20 hektara s dvosobnom kućicom, tada bez struje, vodovoda i tekuće vode, za skromnu svotu od 700 dolara (oko 650 eura), ispričala je Jenniferina majka Patricia English Garner za Southern Living 2018.

Patricijini roditelji proširili su imanje s dodatnih 35 hektara, uzgajajući zelenu salatu, rotkvice, engleski grašak, mladi krumpir, ciklu, mahune, rajčice, luk i krastavce. Stabla oraha krasila su krajolik i nudila skroman prihod, dok se porodica brinula kokošima, kravama i svinjama.

Kupila bakinu i djedovu farmu i oživjela je

Nakon što je Patricijin otac preminuo 1962., farma je prošla kroz razne ruke. U dirljivom zaokretu, Garner je preuzela uzde 2017., otkupivši farmu od svog strica Roberta uz dogovor koji je omogućio Robertu i njegovoj supruzi Janet da nastave upravljati zemljom.

Bundeve privlače pažnju kao glavni detalj farme. Borovnice, poljski grašak i raž također se uzgajaju, a lokalno divlje cvijeće cvjeta u živim nijansama. Porodica se bavi i pčelarstvom, a imaju i krave po imenu Simon, Boaz, Pete, May Apple, kao i svinjski dvojac Nat i Omelette.

Ubrzo je farma postala uspješno preduzeće. U jednoj od svojih objava na Instagramu glumica je napisala:

“Vidi, mama, tvoja farma je oživjela! 700 grmova borovnice, 50 stabala japanskih jabuka, tri krave, dva farmera (ujak Robert i teta Janet) i jedan neko ko želi biti farmer – ja.”

Sve svoje seoske dogodovštine glumica opisuje na svojom Instagram profilu gdje sebe u šali naziva farmericom Jen. Obožavatelji Jennifer Garner mogu je često vidjeti kako vozi traktor ili pjeva pjesme mrkvi.

Ljubi svoje biljke

Farmerica Jen uvjerena je da sve biljke trebaju ljubav i brigu. Jednom je snimila video u kojem je čak ljubila biljke i napisala: “Naše mješavine pune su najsvježijeg voća, najukusnijeg povrća i… ljubavi.”

Glumica neumorno reklamira svoj biznis s voćem i povrćem, a na društvenim mrežama redovno objavljuje recepte za zdrava jela od prirodnih namirnica. Primjerice, umjesto uobičajenog čipsa, ukućane nudi čipsom od kelja.

Njena kompanija bavi se i humanitarnim radom. Na primjer, dio prihoda od mješavine kolačića od zobenih pahuljica doniran je spomenutoj organizaciji Save the Children USA.

Glumica je na svom blogu napisala da Once Upon a Farm pomaže u prikupljanju sredstava za one kojima je to potrebno i da je posvećena posluživanju milion obroka djeci iz siromašnih porodica.

Neumorno radi

Jennifer Garner vjeruje da se djecu može učiti da jedu zdravo od najranije dobi i kaže:

“Ako želite da vaša djeca odrastu uz zdravu hranu, dajte im zdravu hranu koju vole.”

Kako djeca ne bi odbijala jesti voće i povrće, glumica dijeli trikove o pripremi zdravih dječjih grickalica.

Sudeći prema brojnim fotografijama i videima na blogu Jennifer Garner, farma koju je vratila u život sada napreduje. A zvijezda, koja tamo neumorno radi, ponavlja:

“Hvala ti, Zemljo. Hvala mojim baki i djedu, Harveyu i Violet English za ovu zemlju.”

Miran život usred prirode pravi je san. Zato mnoge slavne osobe kupuju farme i pronalaze sreću u vrtlarstvu i stočarstvu.