Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irfanu odsjekli šaku jer je tražio platu od 80 KM

irfan

Trinaestogodišnji Irfan iz Sheikhupura u Pakistanu radio je kod Shafqat Bibi za plaću u iznosu od 3.000 rupija (oko 80 KM) na poslovima hranjenja stoke i održavanja njezine kuće.

Kada je dječak zatražio da mu isplati novac, ona mu je odsjekla desnu šaku strojem za sječenje stočne hrane, prenosi Independent.

Dječakova majka je izjavila da je njezinom sinu “odsječena šaka kako bi naučio lekciju da ne traži plaću ukoliko nije završio svoj posao”.

Dječak je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu, ali lječnici nisu uspjeli da mu spase povrijeđenu šaku.  Russia Today javlja da je lokalna policija prvobitno odbila da registrira slučaj protiv Shafqat Bibi.

Međutim, dječakova majka se obratila višim organima, a incident je navodno privukao pažnju Shahbaza Sharifa, glavnog ministra Pundžaba. On je tražio policijski izvještaj zbog tog incidenta i njihove neaktivnosti, navodeći da se s počiniteljima mora postupiti u skladu sa zakonom.  Deset dana poslije incidenta, slučaj je konačno pokrenut.

Predsjednik vrhovnog suda Pakistana, Mian Sakib Nisar, preuzeo je slučaj u svoje ruke, zahtijevajući da policija Pandžaba podnese izvještaj o tome u sljedećih 48 sati.

Prema podacima koje ima američka vlada, tri četvrtine djece starosti od 10 do 14 godina u Pakistanu radi u agrikulturi, navodi “Independent”.