Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri riječi koje ljude najviše pale u krevetu

Poljupci u vrat i kontakt očima neki su od glavnih podizača raspoloženja u krevetu, no novo istraživanje koje je proveo EdenFantasys.com pokazalo je da je definitivno najpoželjnije u krevetu – čuti četiri riječi.

“Sviđa mi se to”, pokazalo se kao nešto što ljude najviše pali u krevetu. 76 posto od 2000 ispitanika reklo je da u krevetu najviše voli čuti takvo vokalno ohrabrenje od partnera. Kod muškaraca su te riječi definitivno prve na spisku, dok su kod žena na drugom mjestu. Od toga ih jedino više napaljuju poljupci u vrat.

Osim toga, grickanje uha i kontakt očima pokazali su se kao sljedeći najpoželjniji pokreti u krevetu, a 46 posto ispitanika voli i kad se u seksualne igrice uvuku i seksualne igračke.

Međutim, istraživanje je pokazalo i da različite stvari pale muškarce i žene. Pokazalo se da muškarci više vole zadovoljavati oralno žene, nego obrnuto. 76 posto muškaraca reklo je da ih pali kada oralno zadovoljavaju svoju partnericu, dok je isto reklo 56 posto žena. Čak 23 posto žena je reklo da im padne raspoloženje za seks dok oralno zadovoljavaju partnera.

Nisu se složili ni oko analnog seksa. 52 posto muškaraca pali pomisao na analni seks, za razliku od samo 19 posto žena. 57 posto žena analni seks smatra totalnim turn offom.

Žene pak više od muškaraca vole da ih se zadirkuje tokom seksa.

Otkrilo se i da je najveći turn on, što se neseksualnih faktora tiče, dobar miris. Sljedeće je među neseksualnim faktorima maženje u krevetu.

Studija je pokazala i da je 37. godina života godina kad ljudi iskušavaju najviše toga u krevetu.