Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgubila 35 kilograma i postala inspiracija ženama diljem svijeta

anita-fitness

Anita McKay postala je fitness inspiracija ženama diljem svijeta nakon što je njena fotografija nakon gubljenja čak 35 kilograma “poharala” fitness blogove.

Medicinska sestra iz Sydneya otkrila je da su tri stvari bitnije od gubitka kilograma.

1. Nemojte se koncentrirati na brojeve

Često je pitaju koliko joj je vremena trebalo da izgubi 35 kilograma, no ona napominje kako se nije dobro opterećivati kojom metodom i brzinom ćete izgubiti kilograme već pažnju usmjeriti na vlastito zdravlje. Njoj je trebalo godinu dana, ali bez ikakvih drastičnih metoda, jednostavno se hranila zdravo, a uz to je redovno vježbala i odlazila u teretanu. Njena dijeta sastavljena je bila od žitarica, nemasnih bjelančevina i zdravih masnoća.

anita-fitness88

2. Planirajte obroke unaprijed

Kako je Anita medicinska sestra i raspored joj je prenatrpan, ne stigne svaki dan kuhati. Umjesto toga, planira sedmični menu, hranu zamrzava i nosi sa sobom. Osim zdravih obroka, priprema i energetske pločice od orašastih plodova i voća, a na Instagramu svojim pratiteljima dijeli recepte svojih slasnih i zdravih zalogaja.

3. Bilježite svoj napredak

Kako biste bili motivirani da slijedite pravila ishrane i vježbanje, najbolje je svoj napredak bilježiti fotografijama. Tako ćete uvijek moći vidjeti koliko ste napredovali. Uostalom, najbolji dokaz da njeni savjeti djeluju fotografije su njene linije.