Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedina stvar koju muškarci ne trebaju pitati žene poslije seksa

par ljubav111

Za muškarce, seks se u prilično velikom broju slučajeva svodi na “veliko finale”.

Ali, kad su žene u pitanju, stvari su malo složenije i ne vrti se baš sve oko orgazma.

Istraživanja pokazuju da orgazam tokom (isključivo) vaginalne penetracije doživi 56 posto žena. To je vjerovatno objašnjenje činjenice da žene kvalitet seksualnog odnosa “procjenjuju” na osnovu povezanosti sa partnerom, osjećaja bliskosti, dakle, a ne intenziteta orgazma.

Zbog toga je jedna od najbesmislenijih stvar koju poslije seksa uopšte možete da uradite – da pitate partnericu da li je doživjela orgazam.

Ne samo što bi vas takvo pitanje (opravdano) svrstalo u kategoriju neotesanih, već bi to bila i konačna potvrda da partnericu zapravo ne poznajete.

Uzgred rečeno, ako vam uopšte padne na pamet da postavite takvo pitanje, to samo znači da pojma nemate šta radite u krevetu. Dakle, pravi muškarac i dobar ljubavnik zna i ako mu se ne kaže. Ako morate da pitate, nešto sigurno ne radite kako treba.

Nemojte insistirati na “potvrdi” da je doživjela orgazam, jer iz ženske perspektive to djeluje kao da jedno divno iskustvo banalizujete svodeći ga isključivo na vrhunac. Jedino što time možete da postignete je da ona počne da se pravi da jeste doživjela orgazam čak i ako to nije slučaj.

Ono što možete je da je pitate da li je u nečemu naročito uživala, ili da li ima nešto što bi željela da uradite, a da se vi niste sjetili toga. Možete da joj kažete da je volite. Možete da je poljubite. Možete da joj kažete koliko ste vi uživali, da podijelite sa njom neku fantaziju za sljedeći put… Možete i da se okrenete i zaspite. Samo nikad nemojte da je pitate da li je doživjela orgazam.