Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraljevska porodica

Kako William, Kate, Harry i Meghan zarađuju milione ako ne primaju platu

First Annual Royal Foundation Forum

Iako ih mnogi nazivaju parazitima, britanski prinčevi i princeze itekako stvaraju dobit svojoj zemlji.

Britanska kraljevska porodica jedna je od najbogatijih na svijetu, a kraljica Elizabeta u vrhu najbogatijih monarha našeg doba. Njezini potomci i rodbina također imaju brdo love, ali, suprotno vjerovanjima mnogih, prinčevi i princeze koji nisu izravni nasljednici krune ipak moraju raditi.

Primjerice, iako su kraljičine unuke, princeze Beatrice i Eugenie rade uobičajene poslove. Princeza Beatrice radi u jednoj softverskoj firmi, koju je nedavno promovisala u Lisabonu gdje se družila s Jelenom Đoković. Princeza Eugenie direktorica je umjetničke galerije.

Bliži nasljednici krune zaposlenici su kraljevske palače i njihov život je potpuno drugačiji od onoga koji vode Beatrice i Eugenie. Prinčevi Charles, William, Harry i njihove supruge su “working royals” i njihov je posao promocija kraljevstva.

Od strane kraljice Elizabete dodijeljeni su im brojni zadaci, te obilaze brojne humanitarne događaje, otvaraju škole, bolnice, brinu se o humanitarnim organizacijama i obilaze cijelo kraljevstvo kako bi se približili običnim smrtnicima.

Njihova putovanja, garderobu i ostale troškove dijelom pokrivaju porezni obveznici, a nakupilo se tu i njihove privatne imovine, kao i nasljedstva princa Charlesa. William i Harry imaju i nasljedstvo svoje pokojne majke Diane.

Od novembra prošle godine dio njih je i Meghan Markle. Bivša glumica, osim od poreznih obveznika, još uvijek zarađuje i svoj vlastiti novac. Iako se odrekla glumačke karijere, njezine scene se još uvijek prikazuju i novac sjeda na njezin račun. Prije udaje je prodala kuću u Kanadi te tako na račun pospremila 1,6 milion dolara.

Iako ih mnogi nazivaju parazitima, britanski prinčevi i princeze itekako stvaraju dobit svojoj zemlji. Neke ankete pokazuju da je kraljevska porodica jedan od najvažnijih brendova Velike Britanije te da ima ogroman utjecaj na turizam. Na primjer, vjenčanje Harryja i Meghan Velikoj Britaniji donijelo je prihod od 500 miliona funti.