Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Keanu Reeves putem Facebooka poslao poruku koja je osvojila svijet

keanu reeves

Kad izađete na ulicu, bacite pogled i odmah ćete primijetiti – svako ide svojim putem, niko ni s kim ne razgovara, svi mehanički hodaju ulicama, sa slušalicama u ušima, u svom svijetu i svojoj muzici.

Niko se nikom ne smije, niko ne zastane da se na trenutak divi prirodi … Svako brine svoju brigu i hrli ispuniti što više zadataka, kao strojevi.

Ovo je primijetio i slavni glumac Keanu Reeves. To ga je pogodilo, pa se je poželio svima obratiti preko društvenih mreža, u nadi da će doprijeti do svijesti ljudi:

“Vidite ove ljude iza mene?

Oni žure na posao i ne obraćaju pažnju ni na što. Ponekad smo toliko posvećeni svakodnevici, da zaboravimo da odvojimo vrijeme da uživamo u ljepoti života. Kao da smo zombiji.

Osvrnite se i izvadite slušalice iz ušiju. Kažite nekome “zdravo”, zagrlite nekog ko izgleda kao da pati. Pomozite nekome. Morate živjeti svaki dan kao da vam je posljednji.

Ono što ljudi ne znaju o meni jest da sam prethodnih nekoliko godina bio u depresiji. Nikome nisam pričao o tome. Morao sam sam naći put da izađem iz depresije. Osoba koja me je sprječavala da budem sretan bio sam JA.

Svaki dan je poseban i tako ga treba doživljavati. Sutra nije garancija, živite danas! “, poručio je slavni glumac na društvenoj mreži Facebook.