Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po odobrenju WRF-a

Konjic u junu domaćin Evropskog rafting prvenstva

konjic rafting neretva
Foto: PR

Cilj prvenstva je promovirati rafting kao društveno koristan sport, te istovremeno afirmirati Konjic kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi

“Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024.” održat će se od 10. do 15. juna u organizaciji Sportskog kluba “Rafting River Guide” i Garden City Hotela Konjic, a po odobrenju Svjetske rafting federacije (WRF) i uz podršku Olimpijskog komiteta BiH.

Ovaj događaj okupit će najbolje rafting timove iz cijele Evrope koji će se takmičiti na brzacima rijeke Neretve, poznatoj po svojoj kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima, saopćili su organizatori.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj, to je prilika da se istakne duh zajedništva, ljubav prema prirodi i avanturistički životni stil koji rafting sa sobom nosi.

Cilj prvenstva je promovirati rafting kao društveno koristan sport, te istovremeno afirmirati Konjic kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi.

Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj povijesti i prirodnim ljepotama, idealna je lokacija za ovakav događaj. Sa svojim impozantnim planinskim pejzažima i živopisnom rijekom Neretvom, Konjic nudi savršenu pozornicu za rafting entuzijaste, sportski rafting i sve posjetitelje u potrazi za nezaboravnim iskustvima.

“Događaj će također pružiti priliku mnogima da se uključe kroz volonterstvo, podršku takmičenjima i učestvovanje u organizaciji raznih pratećih aktivnosti. Ovo je šansa da se pokaže gostoprimstvo i bogata kultura našeg kraja, te da se potakne lokalna ekonomija kroz turizam”, stoji u saopćenju.